Account
Logo
Zoeken
7.1 °C
© WâldNet

Drietal uit Buitenpost opgepakt

di 3 maart 2015, 11.25 uur

BUITENPOST - Twee mannen uit Buitenpost (25 en 27) en een 19-jarige vrouw uit Buitenpost zijn maandagochtend door de politie aangehouden op verdenking van diefstal, drugsgebruik en drugshandel. Het drietal werd opgepakt in een woning aan de Berkenlaan in Buitenpost. Het huis staat op de buurt bekend als 'drugshuis' en het drietal zorgde voor de buurt al enige tijd voor overlast.

De politie was al bezig met een onderzoek naar het drietal toen er maandag een melding kwam over een gestolen aanhangwagen. De eigenaar ontdekte dat de kar bij de woning stond en schakelde de politie in. Het drietal is vervolgens aangehouden en in de woning troffen agenten gestolen goederen waaronder gereedschap aan. Het drietal wordt verdacht van diefstal, drugshandel en -gebruik. De mannen werden in verzekering gesteld en zitten nog vast. De vrouw mocht na verhoor het bureau weer verlaten. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt.

Drugs en gestolen gereedschap
Na de aanhouding van de drie werd de woning en het erf doorzocht. Agenten vonden een grote hoeveelheid gereedschap in de woning. Op het erf werd ook de aanhanger aangetroffen. Zowel de aanhanger als het gereedschap zijn vermoedelijk afkomstig van diefstal. Ook werden gebruikershoeveelheden speed en GHB aangetroffen, evenals grondstoffen om GHB van te kunnen maken. Dit alles werd dan ook in beslag genomen.

Voertuigen in beslaggenomen
Dinsdagochtend werden bij de woning en op een ander adres in Buitenpost nog twee voertuigen in beslag genomen. Deze voertuigen waren eigendom van één van de drie bewoners van het huis. De 27-jarige man uit Buitenpost werd in januari ook al door de politie aangehouden op verdenking van de diefstal van een VW Caddy.

Rode Audi A4 ook in Wierum
De in beslaggenomen rode Audi A4 werd op 16 februari van dit jaar ook door de politie aangehouden in Wierum. Er werd op deze maandag een inval gedaan in een woning aan het Schoenmakerspad en in het dorp werd tegelijkertijd de Audi A4 staande gehouden. Er zijn op die dag drie mensen aangehouden maar de politie wilde destijds - in verband met het lopende onderzoek - niets over de zaak kwijt. De inzittenden van de auto zouden op het adres van de inval zijn geweest.

Gestolen goederen retour naar eigenaar
Een deel van het aangetroffen gereedschap is inmiddels retour richting de rechtmatige eigenaar. Dit kon zo snel omdat er aangifte was gedaan. Het ging in alle gevallen om eigenaren uit de gemeente Dongeradeel. Echter van een deel van het gereedschap is geen eigenaar bekend. Van dit gereedschap zijn foto’s gemaakt zodat eventuele gedupeerden zich als nog kunnen melden bij de politie. Naast het gereedschap vonden agenten ook een postzegelverzameling. Ook daarvan is de eigenaar niet bekend.

Klik hier voor foto's van de goederen

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
28.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.9%
Geen mening  
27.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog