Account
Logo
Zoeken
10.2 °C

Topper VIOD tegen Barendrecht onbeslist

ma 2 maart 2015, 12.48 uur

DRIEZUM - Met hangen en wurgen sleepten de VIOD vrouwen een gelijkspel uit het vuur tegen Barendrecht. De wedstrijd tussen de nummer 2 en 3 op de ranglijst ontvlamde pas in het laatste kwartier. Grytsje Jongsma maakte tien minuten voor het einde een 1-0 opgelopen achterstand ongedaan. Daarna schoot Lisette Luimstra keepster Joukje van der Meer te hulp, door vlak voor de doellijn redding te brengen, na een schot van Daphne Troost. Barendrecht had door een curieus doelpunt van Stephanie Valk in de eerste helft de leiding genomen.

De wedstrijd tussen VIOD en Barendrecht was ook het duel tussen de minst gepasseerde verdedigingen van de zaterdag hoofdklasse. Wellicht hierdoor werd het een onderhoudende wedstrijd waar de supporters lang op spektakel moesten wachten. VIOD begon sterk aan de wedstrijd, combineerde prima maar kon geen bres slaan in de sterke verdediging van Barendrecht o.l.v. van aanvoerster Ideleine Mendes Ferdandes. De eerste de beste kans voor Barendrecht was direct raak.

Bij een ogenschijnlijk te scherpe voorzet van Barendrecht had Diny Bouius te veel oog voor de bal en te weining voor de tegenstander. Daarbij kwam nog dat keepster Joukje van der Meer twijfelde bij het verlaten van het doel en de snelheid van de bal verkeerd taxeerde. Hierdoor schoot Stephanie de bal bijkans van de achterlijn de bal fraai, gedragen door de wind, in het lege doel. Even later schoot Sherallin Henriques uit een moeilijke hoek nog tegen de paal.

Na het doelpunt van Barendrecht speelde VIOD slordig en was het geen schim van het team dat vorige week Heerenveense Boys declasseerde. Dit was vooral de verdienste van Barendrecht die fysiek letterlijk en figuurlijk met kop en schouders boven de Friezinnen uitstaken. Het was Femke Mulder die de onmacht van VIOD illustreerde. De bal, normaal haar grootste vriend, bleek nu vijand nummer 1 te zijn. Mulders passing en handelingssneldheid was onder de maat. Maar mag van iemand op 17-jarige leeftijd al verwachten dat zij de kar moet gaan trekken? Het pleit voor haar dat zij, in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Be Quick ’28, het hoofd niet liet hangen.

In tegendeel door niet bij de pakken neer te gaan zitten, hervond zij langzamerhand haar vorm en speelde in het laatste kwart van de wedstrijd weer vanouds. Juist in die fase scoorde VIOD de gelijkmaker. De voetbalkenners waren niet eensluidend of dit nou verdiend was of juist niet. Op basis van de uitgespeelde kansen absoluut niet, maar wel op grond van het meeste balbezit en de aanvallende intenties. Barendrecht vertrouwde iets te veel op haar eigen verdediging en dacht met een minimale overwinning weer richting de Randstad af te kunnen reizen. Uiteindelijk zou men toch het deksel op de neus krijgen.

Nashira Ramos had VIOD-topscoorder Grytsje Jongsma bijna de gehele wedstrijd in de tang. Een moment van onachtzaamheid werd haar fataal. Na een pass van Aafke de Hoek scoorde Jongsma alweer haar twaalfde doelpunt. Kort daarvoor had de doelpuntenmaker van Barendrecht, Stephanie Valk met een, na het zich liet aanzien, ernstige hoofdblessure per brancard het veld verlaten. Zij viel, nadat zij met gestrekt been op Aafke de Hoek ingang, met haar hoofd op de grond. Scheidsrechter had de rode kaart al uit zijn broekzak gehaald, maar toverde die snel om in de kleur geel. Rood was absoluut ook te zwaar gestraft. De schade viel achteraf mee. In het kleinste ziekenhuis van Nederland, de Sionsberg, werd een lichte hersenschuddig geconstateerd. Na de gelijkmaker verliet Barendrecht wel de verdedigende stellingen. Dit resulteerde nog in één grote kans voor Daphne Troost.

Met 18 tegendoelpunten behoudt VIOD de status van de minst gepasseerde verdediging. Met name het centrale duo Aafke de Hoek en Sanne Huizing behoren wekelijks tot de uitblinkers. Waar Barendrecht te veel leunde op haar defensie, dirigeerde trainer Roy Wester Lisette Luimstra als extra spits naar voren, waardoor De Hoek en Huizing beurtelings zich gingen bemoeien met de aanval. Deze gedurfde tactiek werd met een doelpunt beloond, waardoor VIOD toch een klein beetje als morele winnaar het speelveld verliet.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!