8.4 °C

Five Pack op schema

ma 2 maart 2015, 10.33 uur

URETERP - Het kampioenschap komt langzaam maar zeker in zicht. Met nog drie wedstrijden voor de boeg, stond vrijdagavond de wedstrijd tegen de nummer 3, Groene Uilen uit Groningen, op het programma. De wedstrijd in Groningen werd, mede door een minimale bankbezetting, nipt gewonnen. In Ureterp kwam Five Pack geen moment in de problemen.

De Ureterpers begonnen uitstekend aan de wedstrijd, de verdediging stond als een huis en daardoor lukte het Groene Uilen soms niet om de aanval binnen de vereiste tijd af te ronden. Onder de borden heersten Jesse Hassell, de gebroeders Slump en Raymond Krakou, die 15 rebounds pakte.

In het tweede kwart maakte de thuisploeg soms domme overtredingen, en de Groningers wisten de toegekende vrije worpen te benutten. Toch wist Five Pack de voorsprong uit te breiden. Ruststand 47 – 32.

In het begin van het derde kwart werd de maximale voorsprong van 20 punten bereikt. De aanvallen liepen goed en er werd sterk verdedigd. Groene Uilen gooide echter de handdoek nog niet in de ring en ging feller spelen. Five Pack ging slordig spelen en leed regelmatig balverlies.

In het vierde kwart gooiden de Groningers er nog een schepje bovenop en kwamen terug tot 8 punten. Five Pack liet de tegenstander niet verder komen en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit.

Scores: Mike Clarck 26, Nico Slump 17, Edo Slump 15, Melvin Epema 8

Five Pack speelt 7 maart om 15.15 uur in Dokkum tegen Arrows. Op 13 maart is de laatste wedstrijd tegen Celeritas-Donar om 20.45 uur in de Wier in Ureterp.