Account
Logo
Zoeken
5 °C

Drachtster Boys pakt drie punten

ma 2 maart 2015, 10.08 uur

DRACHTEN - In een bar slechte wedstrijd heeft Drachtster Boys uiteindelijk prima zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. WHC, uit Wezep, werd in het Drachtster Bos met 3-0 verslagen. Het was vrij pover wat de beide teams lieten zien. Beide teams speelden vooral de eerste helft slordig, er werden weinig kansen gecreëerd. Keeper Jarno de Jonge was al een paar keer in actie gekomen toen in de 34e minuut Kevin Bakels, die bij de Boys steeds meer in zijn spel begint te komen, Sicco Bouwer in staat stelde om de 1-0 te scoren.

Na rust kwam Drachtster Boys een aantal keren goed weg in wat toen toch echt wel een ‘rommelpot’ was te noemen. Kansen waren nog steeds erg schaars en het leek tot de 79e minuut een benepen 1-0 te worden. Op dat moment profiteerde Kevin Bakels echter optimaal van een snelle ingooi van Aziz Geyik en stelde met de 2-0 de overwinning veilig. Voor de einduitslag tekende Willem de Jong door de 3-0 vanaf de penaltystip binnen te schieten nadat hij zelf door WHC-keeper Kuiper was neergelegd.

Drachtster Boys-aanvoerder Herman Rozema erkende dat op dit moment in de competitie de punten belangrijker zijn dan het spel. “Dit is nou eenmaal een degredatieduel met veel vechtvoetbal. Als je dan voorkomt, zit je eigenlijk wel in een zetel”. Volgens Rozema viel dat doelpunt ook op een heel goed moment. “Er ging een hele grote kans voor WHC aan vooraf. Die werd door keeper Jarno de Jonge geweldig gepakt, de organisatie was weg bij WHC en dus konden we meteen toeslaan. Heerlijke manier van voorsprong pakken”.

Dat Drachtster Boys bekend staat als een stug verdedigende ploeg, maakt verdediger Rozema niet zoveel uit. “Natuurlijk is het wel lekker als je iedere keer het spel kunt maken, maar dat is voor ons ontzettend moeilijk. Laten we eerlijk zijn, de meeste ploegen in de Hoofdklasse C zijn beter dan wij. Dan kun je wel de intentie hebben om te voetballen, maar er moet ook gestreden geworden voor de punten, zoals vandaag. En drie punten zijn dan wel lekker, als je kijkt wat de concurrenten hebben gedaan”. En nog steeds is Drachtster Boys voor niemand bang, aldus Rozema: “elke ploeg heeft het gewoon moeilijk met ons, vooral hier”.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette


regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval