7.1 °C

SC Kootstertille langs rode lantaarndrager

zo 1 maart 2015, 20.12 uur

KOOTSTERTILLE - De Tilsters hadden zoals verwacht weinig moeite met het nog puntloze Suawoude en boekten een ruime 8-1 overwinning. Het spel was niet altijd oogstrelend maar de totstandkoming van een aantal doelpunten des te meer.

De eerste kans diende zich pas na tien minuten spelen aan toen Aize Storm bij de eerste paal een voorzet van Marco Meetsma net naast het doel werkte. Enkele minuten later viel de bevrijdende openingstreffer toen Wopke Hoekstra de bal uit de kluts meekreeg en koelbloedig afrondde; 1-0. De eerste helft verliep moeizaam maar na een halfuur spelen was Douwe Kloostra wel dichtbij een tweede treffer maar zijn afstandspegel zeilde rakelings voorlangs.

Toch zou de thuisclub nog voor de thee aan een tweede treffer komen. Wopke Hoekstra was op rechts er maar weer eens vandoor gegaan en bediende Jouke Waaksma Bzn feilloos die de bal echter op het lichaam van doelman Geert Mient de Vries knalde. Marco Meetsma reageerde attent uit de rebound en tilde de ruststand naar 2-0.

De tweede helft oogde spectaculair maar dit kwam vooral door het aantrekkelijke scoreverloop. Vanaf de afttrap was het al 3-0 toen Jouke Waaksma Bzn de aangever van Aize Storm kiezelhard tot treffer promoveerde. Een minuut later viel er toch een smetje te noteren. Douwe van der Bij probeerde doelman Elvin Meyer koppende te bereiken maar zag Jelte Bosma over het hoofd die dankbaar van de geboden ruimte profiteerde en voor de eretreffer zorgde; 3-1.

Het spel oogde rommelig, mede te danken aan een zeer hobbelige grasmat, maar dit weerhield de Tilsters niet om de score toch op te voeren. Een kwartier na de rust viel de vierde treffer toen Jouke Waaksma Bzn de bal via een tegenstander bij Menno Bosma zag uitkomen en die wist het speeltuig uiteindelijk tussen de palen te wurmen; 4-1. Daarna diende de beste fase van de wedstrijd zich aan met een hoofdrol voor Aize Storm.

De 5-1 kwam na een oogstrelende aanval tot stand toen Aize de voorzet van Jouke Waaksma Bzn koelbloedig afrondde. Tien minuten voor het einde was de score ook al tot een half dozijn treffers aangedikt en opnieuw was Aize Storm de schutter, nu na prima voorbereidend werk van Wopke Hoekstra. Twee minuten later had Storm zijn loepzuivere hattrick te pakken en opnieuw was Wopke Hoekstra de aangever. Als een slang slalomde de ongrijpbare Aize Storm zich langs een tweetal tegenstanders en schoof berekenend de zevende treffer voor de thuisclub tegen het nylon. De inmiddels ingevallen Fokke de Vries was daarna ook tot tweemaal toe dichtbij een treffer maar schoof eerst voorlangs en bij een tweede doelpoging was doelman De Vries een sta in de weg.

Kort voor het einde van de wedstrijd wist Jelmer Schippers met zijn eerste competitiedoelpunt de eindstand op 8-1 te bepalen al werd de geldigheid daarvan fel door de bezoekers betwist. De niet van zijn stuk te brengen arbiter S. Gjaltema uit Harkema wuifde de protesten echter koeltjes weg en blies het niet hoogstaande, maar zeker doelpuntrijke treffen, even later ten einde.