4.3 °C

ASC laat opnieuw 2 punten liggen tegen VCR

zo 1 maart 2015, 12.57 uur

AUGUSTINUSGA - Zaterdag mocht ASC eindelijk de eerste competitiewedstrijd in 2015 spelen. Op eigen terrein moest er worden aangetreden tegen VCR. In de uitwedstrijd werd het 2-2 waar ASC eigenlijk recht had op een overwinning. Om 14.00 uur werd er op sportpark Easterbuorren afgetrapt, en was er na 3 minuten het eerste gevaar van VCR, maar gelukkig voor ASC werd het doel niet gevonden. Hierna was het de beurt aan ASC dat het heft stevig in handen nam. ASC speelde VCR bij tijd en wijle helemaal weg en kreeg een aantal grote kansen, maar tot een doelpunt kwam het niet.

In de 14e minuut was het VCR dat tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong kwam door Rienk de Haas die matig verdedigen van ASC genadeloos afstrafte. ASC raakte hierdoor gelukkig niet in paniek, en voetbalde goed door. Kansjes en kansen kreeg ASC op zich genoeg, maar het geluk was aan de kant van VCR en bleef het 0-1. Na 27 minuten kwam er dan toch de zeer verdiende gelijkmaker, het was Tamme de Boer die overtuigend scoorde na een prima pass van Hilbrand Benedictus. In het vervolg van het eerste bedrijf bleef ASC veruit de betere ploeg, maar dichterbij een doelpunt dan een schot op de lat kwam het niet.

Na met 1-1 gerust te hebben, traden beide teams aan voor de 2e helft, waarin het eerste kansje voor VCR was. Na dit speldenprikje was het weer ASC dat de klok sloeg. Een grote domper kreeg ASC in de 50e minuut te verwerken toen Jelmer Sijens de rode kaart zag, de reden voor de rode kaart was dat hij zich los wilde maken uit een ongewenste omarming van de VCR spits, en daarbij deze 'vloerde'. Met 10 man moest ASC even zoeken naar de juiste opstelling en leek VCR de controle wat over te nemen. VCR werd iets gevaarlijker, kreeg wat kansjes, maar wist de 10 van ASC er niet onder te krijgen.

Met nog ruim 20 minuten te gaan was er van de man minder situatie van ASC niets meer te merken en kreeg de thuisploeg een aantal grote kansen op de 2-1, maar het geluk bleek deze middag echt aan de kant van VCR te liggen want ook opgelegde kansen werden door ASC gemist. Tegen het einde van de wedstrijd werd het spelersaantal weer rechtgetrokken doordat Douwe Wiegersma van VCR aan de noodrem trok op de rand van de zestien en Hilbrand Benedictus vloerde. De vrije trap leverde ASC evenwel niets op, en na in de slotfase nog een grote kans gemist te hebben bleef het bij 1-1, waarmee ASC zichzelf eigenlijk tekort deed. Het vertoonde spel biedt ASC overigens wel perspectief voor het restant van de competitie, die volgende week in de uitwedstrijd van ASC uit bij Suameer wordt vervolgd, aanvang 14.30 uur.