Account
Logo
Zoeken
2.1 °C

Motorrijder: drank was niet oorzaak ongeval

do 26 februari 2015, 14.30 uur

LEEUWARDEN - Hij had op 30 oktober een feestje gehad in het dorp. Na zo'n 12 flesjes bier was hij naar huis gegaan en in slaap gevallen. Maar toen de 54-jarige man uit Lioessens een telefoontje kreeg van een vriendin, sprong hij op de motor om naar de vrouw toe te gaan. 'U weet wel hoe dat gaat, dan lopen mannen hun puntje, puntje, puntje achterna', zei hij donderdag tegen de politierechter. Hij had beter in bed kunnen blijven. Op de P.J. Troelstraweg in Leeuwarden kwam hij ten val, nadat hij met de motor tegen een stoeprand was gereden.

Hij moest mee naar het ziekenhuis. Uit een bloedtest bleek dat de alcohol nog lang niet was uitgewerkt. Met een promillage van 2,03 zat de Lioessenser ruimschoots boven de toegestane norm van 0,5 promille. Toch gaf hij niet de schuld aan de drank. 'Ik voelde me prima', zei hij. Volgens hem lag er een olievlek op de weg en het regende. De motor was total loss. Verder meldde het CBR zich: de man zal zich moeten laten keuren. Dat gaat hem ruim 1000 euro kosten. Toch wilde hij liever een boete hebben dan een werkstraf.

Vanwege zijn fysieke gesteldheid, hij heeft COPD, zag hij een rijontzegging al helemaal niet zitten. 'Bij windkracht drie kan ik nog net naar Dokkum fietsen', zei hij. Een rijontzegging zou betekenen dat hij in een isolement zou raken. De rechter stond open voor de argumenten die de Lioessenser naar voren bracht. Zij veroordeelde hem tot een boete van 1000 euro. Verder kreeg hij een voorwaardelijke rijontzegging van negen maanden met een extra lange proeftijd van drie jaar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.4%
Nee  
6.9%
Geen mening  
5.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381