Account
Logo
Zoeken
7.8 °C
Foto: Hessel Reitsma

Yzeren Lûkbealig doet CarbageRun

zo 22 februari 2015, 13.36 uur

DRACHTEN - Op 23 februari gaat de wintereditie van de Carbagerun 2015 weer los. Dit jaar doet er ook een team uit Drachten mee. Het team genaamd De Yzeren Lûkbealig bestaat uit 4 mannen die de uitdaging aangaan.

Om te beginnen moest er een auto gezocht worden die niet duurder dan 500 euro en minimaal 15 jaar oud. In mei 2014 werd hiermee begonnen. Aangezien de tocht door Scandinavië gaat genoot een Volvo of Saab de voorkeur. Vereiste was dat de 4 mannen er goed in konden zitten aangezien de run minimaal 2700 kilometer is. Na lang zoeken viel de keuze op een Volvo. Helaas bleek de auto in technisch mindere staat te zijn dan gehoopt. Na vele uren sleutelen met het werkplaatshandboek in de hand is bijna het hele motorblok gereviseerd. De kennis die de mannen moesten gebruiken, wisten ze niet dat ze die hadden.

Maandag vertrekken de mannen om zes uur naar Emmen om vanuit daar de reis te beginnen. Eerst naar Kopenhagen in Denemarken dan door naar Karlstad in Zweden. Door naar het meest noordelijkste puntje van de route Trondheim Noorwegen. Via Mora in Zweden door naar de finish in Norrkoping Zweden. En dat allemaal in vijf dagen tijd!

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws












regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe