Account
Logo
Zoeken
6.9 °C

Anjum wint lastige uitwedstrijd van Suameer

zo 22 februari 2015, 11.17 uur

SUMAR - Op een goed bespeelbaar hoofdveld van sportpark de Heidkamp te Suameer wist Anjum zaterdagmiddag de drie punten mee te nemen naar Noordoost Friesland. In een matige- maar sportieve wedstrijd wisten de Anjumers met 1-4 de gastheren aan de zegekar te binden. Een verdiende overwinning.

Voor Anjum betekende het de tweede overwinning na de winterstop. Voor de thuisclub leverde ook de tweede thuiswedstrijd in 2015 geen punten op.

De eerste schermutselingen speelden zich af voor het Anjum doel. Er waren nog geen zestig seconden gespeeld of keeper Andre Turkstra moest handelend optreden na een schot van Liekele Paulusma. Uit de hoekschop die volgde werd de kopbal van Gerard van der Veer van de doellijn getrapt. Anjum was direct wakker geschud en nam de regie over. Mogelijkheden volgden. Zo redde Bert van Schepen op de doellijn na een kopbal van Anne Zijlstra. Na ruim een kwartier spelen liet Mark Jansma een vliegend schot van zijn linkerbeen vertrekken. De bal verdween naast het doel, evenals een inzet van Johan Boersma.

Toch wel verrassend viel het doelpunt aan de andere kant. Een te zachte terugspeelbal van Klaas Jan Streekstra werd op juiste waarde geschat door goaltjesdief Klaas Buma. Het was voor de spits van de thuisclub vervolgens een koud kunstje om de 1-0 op het scorebord te zetten.
De vreugde voor de thuisclub was van korte duur. Vanaf de aftrap ging Anjum op jacht naar e gelijkmaker. Een voorzet van Wietse Rosier werd door Pope Bauke Holwerda onberispelijk achter doelman Looyenga getikt. Negen minuten later kwam Anjum op voorsprong. Auke de Boer wist de bal na een prachtige voorzet op het hoofd van Johan Boersma te plaatsen. Zijn kopbal was de thuisclub keeper te machtig.(1-2)

Nog voor de thee leek Anjum letterlijk op weg te gaan na de 1-3. Raymond Braaksma werd echter op de rand van het zestienmeter gebied onreglementair gestuit door verdediger Johan Koster. Geen doelpunt, wel rood voor de Suameer speler.

Na de pauze dus een wedstrijd van tien tegen elf. Op het veld was echter niet te merken dat Suameer met een man minder speelde. In de openingsfase van het tweede bedrijf maakten Mark Jansma en Johan Boersma duidelijk dat Anjum de wedstrijd in een vroegtijdig stadium wilde beslissen. De mogelijkheden werden echter niet verzilverd. Het geloof bij de thuisclub op een goed resultaat groeide gestaag. Met veel inzet ging de thuisclub op jacht naar de gelijkmaker. Uitgespeelde kansen leverde het nauwelijks op. Wel moest keeper Andre Turkstra enkele keren handelend optreden.

Met nog twintig minuten voor de boeg maakten de withemden echter aan alle onzekerheid een einde. Uit een voorzet van Mark Jansma gleed Johan Boersma Anjum letterlijk naar de overwinning:1-3. De wedstrijd was gespeeld. Bijna werd het nog even spannend toen Liekele Paulusma gevaarlijk opdook voor het Anjum doel. Zijn inzet belandde naast -in plaats van in het doel. Aan de andere kant moest Gjalt Looyenga in de slotfase voor de vierde keer “vissen”. Deze keer was het Raymond Braaksma die van dichtbij Anjums vierde treffer liet aantekenen.

Zaterdag speelt Anjum thuis tegen Opende. Aanvang 14.30 uur.

Suameer 1- Anjum 1
Rust: 1-2 Eind: 1-4

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie






regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto



regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe