12.3 °C

Broekster Boys vernedert door VV Buitenpost

za 21 februari 2015, 20.28 uur

BUITENPOST - Broekster Boys wist in de eerste klas E tot nu toe 23 punten te veroveren. Buitenpost had slechts één punt minder verzameld en ook uit vijftien wedstrijden. Buitenpost wist Broekster Boys met 5-0 te verslaan. Buitenpost was zondermeer de sterkste. Door de overwinning klom Buitenpost naar de vierde plek en Broekster Boys zakte naar de zesde plek. Bovendien blijft Buitenpost koploper in de tweede periode. Balk kan daar nog boven komen.

In de eerste minuut gaf de jeugdige Martijn van Roeden van Buitenpost zijn visitekaartje af. Hij schoot voorlangs, maar Broekster Boys was gewaarschuwd. Een goed schot van Simon Schreiber van Buitenpost werd daarna goed door keeper Karim Oortgijsen to corner verwerkt. Daarna was het nogmaals van Roeden, die maar net naast schoot. Halverwege de eerste helft liet scheidsrechter R.W. de Wit het spel doorgaan na een lichte overtreding van een Broekster Boys speler. Broekster Boys wist de bal alsnog te bemachtigen. De Wit gaf daarna alsnog een vrije trap aan VV Buitenpost tot ongenoegen van de Damwâldsters. En de bal kwam in een wirwar van spelers voor de voeten Sip Jaap Bos, die van dichtbij mocht scoren ( 1-0 ).

Broekster Boys was het er niet mee eens. Scheidsrechter de Wit koos de gemakkelijkste oplossing en gaf Riemer Doornbos geel voor praten. Intussen was Kas Huizenga van Broekster Boys zwaar onderuit gehaald door Simon Schreiber, die een waarschuwing kreeg. Daarna kwam een mooie pass van Ruben Boekhout bij Dorja Berisha, die de bal in de goal schoot (2-0).

Hedzer Prins ontving daarna geel voor een zware overtreding. Voor de rust kreeg Hendrik Bouma van Broekster Boys een enorme kans. Van dichtbij schoot hij over. En zowaar nog een mooie kans voor Riemer Doornbos, maar zijn schot werd door keeper Robert van der Laan gestopt. Broekster Boys zat de eerste helft niet goed in de wedstrijd, maar had zowaar op gelijke hoogte kunnen komen met Buitenpost.

Na de rust ging Buitenpost gewoon door. Een vrije trap werd door keeper Karim Oortgijsen met de voet gestopt en zo bleef het twee nul. Daarna werd een schot van Marco van Leijen van richting veranderd door Albert Wijbenga. Oorgijsen was echt kansloos ( 3-0 ). Enkele minuten later kreeg Dorjan Berisha op links de bal en hij schoot de bal prachtig binnen (4-0)

De wedstrijd was gespeeld. Ook invaller Stephan Overkempe had het tij niet kunnen keren. Tot grote ontsteltenis van de Boys werd een ver schot van een Buitenpost speler via Sip Jaap Bos in de goal getikt ( 5-0 ). Beide teams speelden de wedstrijd uit en beide teams kregen nog enkele kansen.

Het publiek was na het laatste fluitsignaal al grotendeels huiswaarts gekeerd. Buitenpost had een verdiende overwinning binnen gehaald. Broekster Boys zal er de komende weken behoorlijk aan moeten trekken. De Damwâldsters gaan alleen voor behoud. Toch zal Broekster Boys volgende week thuis Olde Veste punten moeten pakken. VV Buitenpost wist zich vorig seizoen in de laatste wedstrijd met 29 punten veilig te stellen.

Mocht Broekster Boys de komende weken zes punten pakken dan zou men op 29 punten komen. Volgende week verliezen zou voor de Boys een grote deceptie zijn.