4.3 °C

Zaalvrouwen Drachtster Boys koploper na zege

za 21 februari 2015, 15.21 uur

DRACHTEN - Vrijdagavond speelden de zaalvrouwen van Drachtster Boys opnieuw een thuiswedstrijd tegen de studentes van Drs. Vijfje uit Groningen. Dit was een herhaling van de bekerwedstrijd een week eerder. Toen wonnen de Drachtster vrouwen met 6-1 en plaatsten zich voor de kwartfinale van het landelijke bekertoernooi.

Drachtster Boys ging voortvarend van start. Sylvia van der Geest onderschepte de bal maar haar schot werd gestopt door keepster Jessica Ploeg. In de 2e minuut schoot Anita Vellema op doel. Haar schot werd geblokt door de keepster maar in de rebound schoot zij goed raak; 1-0. Hierna volgde er een fase waarin Drachtster Boys te gehaast voetbalde. Het was onrustig en niet zuiver in de passing, maar Drs. Vijfje was niet bij machte om te profiteren. In de 13e minuut was er het eerste gevaar voor het doel van Teuny Bosma. De bal werd tot corner verwerkt. De corner leverde een countermogelijkheid op voor Drachtster Boys en deze werd door Marleen Reenders goed afgerond; 2-0.

In de laatste vier minuten voor de rust liep Drachtster Boys verder uit. In de 17e minuut onderschepte Jessie Prijs de bal en gaf deze perfect voor op Brenda Eefting die de bal bij de tweede paal binnenschoot; 3-0. Een minuut later was het opnieuw Brenda Eefting. Ze passeerde haar tegenstandster binnendoor en punterde de bal hard in het doel; 4-0. Eefting maakte 5-0 en daarmee was haar hattrick compleet. In de slotminuut van de eerste helft scoorde Jessie Prijs na een harde intrap van Brenda Eefting. De bal ging door de benen van de keepster het doel in; 6-0.

In de tweede helft bleef Drachtster Boys goed voetballen. Het enige verwijt dat het zichzelf mocht maken, was dat het de vele kansen niet allemaal benutte. In de 4e minuut punterde Lotte Donath een corner, na een dubbele 1:2 met Esther van Toledo in het dak van het doel; 7-0. Drs. Vijfje probeerde wat hoger druk te zetten en kreeg kleine kansjes, maar Teuny Bosma was niet van plan haar “clean sheet” op te geven. In de 13e minuut onderschepte Bosma de bal en speelde de bal voor zich uit. Ze gaf de bal mee aan Brenda Eefting, die na een goede passeerbeweging fraai raak schoot; 8-0.

In dezelfde minuut volgde er een snelle opbouw van Drachtster Boys. Marleen Reenders legde de bal goed op de tweede paal en Lotte Donath kon binnen lopen; 9-0. Even later kon Donath dit herhalen, ditmaal op aangeven van Esther van Toledo, maar nu raakte ze de binnenkant van de paal. Teuny Bosma bracht goed redding op een schot van Robin Huijboom. Esther van Toledo zette de dubbele cijfers op het bord door vijf minuten voor tijd de bal hard in de rechter kruising te schieten; 10-0. Hierna volgden nog 2 grote kansen voor Drs. Vijfje, maar een ere-treffer zat er niet in voor Nelle Enzing en Robin Huijboom.

Doordat Os Lusitanos in Sittard verloor van FSG/Gezien.nl is Drachtster Boys de nieuwe koploper in de Eredivisie. Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft het nog 1 punt nodig om in ieder geval zeker te zijn van de play-off plaatsten aan het eind van het seizoen.

Volgende week speelt Drachtster Boys thuis in de kwartfinale van het Landelijke Bekertoernooi tegen Zuidoost United uit Amsterdam. De wedstrijd in de Lasconhal begint om 21.15u.

Drachtster Boys VR1 – Drs. Vijfje VR1: 10-0