Account
Logo
Zoeken
4.1 °C

Verdachte kan zich moeilijk staande houden

vr 20 februari 2015, 19.00 uur

LEEUWARDEN - Een ex-inwoner van Drachten (34) viel in de nacht van 12 juni vorig jaar de nachtwaker van het sociaal pension van Zienn aan. De man, hij woonde al twee jaar in het pension in Drachten, ging volledig door het lint toen hij erop werd aangesproken dat hij de muziek luid had. Van het ene op het andere moment was zijn gedrag om geslagen. Hij sloeg de bewaker met de vuist in het gezicht. De nachtwaker zag zich genoodzaakt zichzelf in de wc op te sluiten en de politie te bellen. Toen de politie arriveerde, was de Drachtster gevlogen. Hij had eerst nog wel een ventilator gemold.

Vrijdag zat hij bij de politierechter, voor de mishandeling van de bewaker en omdat hij bij de Lidl in Leeuwarden een reep had gestolen. De man had acht halve liters bier op, toen hij de medewerker van Zienn mishandelde. Hij gebruikte destijds speed en hij heeft heroïne gebruikt. Momenteel is hij dak- en thuisloos, hij maakt gebruik van de nachtopvang in Leeuwarden. Hij was vers uit de gevangenis: vrijdagochtend was hij vrijgelaten. Volgens de reclassering moet hij worden opgenomen. Hij heeft zeer waarschijnlijk een alcoholprobleem en de nodige psychische problemen.

Eigenlijk kan hij zich niet zelfstandig staande houden in de samenleving. De reclassering adviseerde een opname in de Forensisch Psychiatrische Kliniek in Franeker. Daar kon de verdachte zich wel in vinden. Hoewel hij het niet eens was met de beschuldigingen -de reep kostte 'maar' 29 cent en de bewaker had hij niet echt mishandeld- is hij wel bereid om zich een poosje op te laten nemen. Dat gaat ook gebeuren: de rechter legde een voorwaardelijke celstraf van drie weken op, met een proeftijd van twee jaar. En de man gaat in maart naar het psychiatrisch ziekenhuis in Franeker.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.2%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'