Account
Logo
Zoeken
6.5 °C

Mobiel gerold: boete en een nieuwe betalen

vr 20 februari 2015, 15.00 uur

LEEUWARDEN - Tijdens een stapavondje in Leeuwarden raakte een vrouw haar gsm kwijt. In een café in de Doelesteeg in Leeuwarden was haar telefoon met hoesje en al uit haar kontzak gehaald op het moment dat ze langs een groepje mannen liep. De vrouw sprak het groepje meteen aan, maar de mannen deden of hun neuzen bloedden. De vrouw werkt in het café en kreeg het voor elkaar dat de muziek uit ging en het licht aan. De mannen die de telefoon verdacht werden van het stelen van de telefoon, een Samsung S3, werden gefouilleerd.

De telefoon werd niet aangetroffen. Op camerabeelden was wel te zien dat een van de mannen een plotselinge beweging maakte toen de vrouw langsliep. Uiteindelijk kwam een 30-jarige Anjumer bij de politie in beeld. Hij ontkende aanvankelijk, maar nadat hij wat bedenktijd had gekregen gaf hij toe dat iemand hem de telefoon in de handen had gedrukt. Hij had de telefoon eerst onder zijn kleding verstopt en later in het café, maar het toestel werd niet meer aangetroffen.

Hij had tegen de politie gezegd dat hij de telefoon in principe wel had willen verkopen. Toen hij zag dat er een barst in het scherm zat, had hij geen belangstelling meer. De Anjumer moest zich vrijdag voor de politierechter verantwoorden, maar hij kwam niet opdagen. De rechter kon niet bewijzen dat hij zich schuldig had gemaakt aan diefstal, maar wel dat hij de gestolen telefoon had geheeld. Daarvoor kreeg hij een boete van 300 euro. De eigenares moest een nieuwe telefoon kopen, die moet de Anjumer betalen. In totaal moet hij een schadevergoeding van 664 euro betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!