Account
Logo
Zoeken
6.7 °C

Harkemaster bedreigde agent met aardappelmes

do 19 februari 2015, 21.30 uur

LEEUWARDEN - Een 28-jarige inwoner van Harkema ging begin oktober volledig door het lint. De man bedreigde twee politieagenten met een aardappelschilmes. Een van de agenten kon het mes ternauwernood afweren voor hij in de hals werd geraakt. De Harkemaster riep dat hij de agenten dood wilde steken. Hij werd met pepperspray bespoten en aangehouden. Tijdens het vervoer naar het bureau zou hij gezegd hebben dat hij de agent 'de strot' zou hebben doorgesneden als hij de kans had gehad.

De man was psychotisch. Hij zat aan de medicijnen, maar daar was hij een paar dagen eerder mee gestopt. Hij had ruzie met zijn moeder over het gebruik van de laptop. Toen hij haar scooter met een voorhamer in elkaar sloeg, belde de moeder de politie. Bij de aanblik van de politie werd het de Harkemaster zwart voor de ogen. Donderdag tijdens de zitting van de Leeuwarder rechtbank bleek dat het inmiddels een stuk beter met hem gaat.

Hij zit in de Forensisch Psychiatrische Kliniek in Zuidlaren. Hij krijgt nu de juiste medicijnen. 'Die halen de psychoses weg. Ik heb met de afgelopen twee jaar niet zo goed gevoeld', zei hij. Hij ontkende dat hij de agent met het mes wilde steken: 'Als ik hem had willen steken, dan had ik hem kunnen steken'. Hij ontkende ook dat hij de agenten achteraf had bedreigd.

Hij maakte nog wel zijn excuses aan de agenten. Die hadden beide een schadevergoeding ingediend van 376 euro. De officier van justitie vond het van belang dat de behandeling wordt voortgezet. Naast een klinische opname van een jaar eiste hij vier jaar proeftijd en een onvoorwaardelijke celstraf van 147 dagen. Dat is net zo lang als het voorarrest heeft geduurd, tot de dag van de uitspraak. De uitspraak is op 5 maart.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM






regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie