Account
Logo
Zoeken
9.5 °C

'Love King' ontkent seks met minderjarige

do 19 februari 2015, 20.10 uur

LEEUWARDEN - De een noemt zichzelf 'Love King' op Facebook, de ander is kortgeleden veroordeeld omdat hij tot drie keer toe seks had met minderjarige meisjes. Het was bepaald geen goed gezelschap waar een vijftienjarig meisje uit Leeuwarden zich in juni vorig jaar in had begeven. Ze zou seks hebben gehad met de mannen. De twee, 23 en 30 jaar oud en beide afkomstig uit Drachten, schoven elkaar donderdag bij de Leeuwarder rechtbank de zwarte piet toe. De jongste verdachte had het meisje in Leeuwarden ontmoet. Ze hadden gedronken, beerenburg-cola, en waren vervolgens naar Drachten gegaan, naar de flat van de 30-jarige.

Daar werd nog wat meer gedronken en hadden de 23-jarige en het meisje seks. De andere verdachte heeft dat met zijn telefoon gefilmd. Dat beschouwde officier van justitie Thea Pitstra als het vervaardigen van kinderporno. Ook de 30-jarige zou met het meisje naar bed zijn geweest. Dat hebben het meisje en de medeverdachte bevestigd, de Drachtster zelf ontkent. De vader van het meisje schakelde de politie in, toen zijn dochter 's avonds overstuur thuis kwam. De 23-jarige zou haar dronken hebben gevoerd. Beide mannen beweerden dat ze niet wisten dat het meisje nog maar 15 jaar oud was.

De 30-jarige ontkent ook dat hij tien dagen later een vriendin in haar slaap heeft aangerand. De Drachtster was op de bank blijven slapen. Midden in de nacht was hij stiekem bij de vrouw in bed gekropen. In de herfst van 2013 zou hij in zijn eigen woning een ander meisje hebben aangerand. Het slachtoffer en twee getuigen, waaronder de medeverdachte, hadden verklaard dat de Drachtster het slachtoffer had betast en haar vervolgens in de slaapkamer op bed had gegooid en had geprobeerd haar broek uit te trekken. Ook dit ontkende de Drachtster. Hij beweerde dat hij slachtoffer was van 'een spelletje' van de anderen. 'Zij proberen mijn toekomst te vernietigen', zei hij.

De man is in Irak geboren, hij is nu zo'n acht jaar in Nederland. Hij heeft nauwelijks een strafblad. Dat kan niet gezegd worden van zijn medeverdachte. De politie deed navraag naar de 23-jarige. Hij heeft een slechte reputatie, hij staat erom bekend dat hij niet bepaald respectvol omgaat met jonge meisjes. Dat blijkt ook wel uit zijn strafblad: begin augustus vorig jaar kreeg hij negen maanden cel omdat hij ontucht had gepleegd met drie minderjarige meisjes. Aan twee meisjes had hij eerst alcohol gegeven voor hij seks met ze had. Het derde meisje had een verstandelijke beperking. Hij is in hoger beroep gegaan. Hij was het eens met de gedragsdeskundigen dat hij 'een vervelend mannetje' wordt -op het gemene af- als hij gedronken heeft.


Drinken was zijn manier om zijn angststoornis weg te poetsen. Hij was geschrokken van de conclusie van een psychiater, die bij hem mogelijke tekenen zag van psychopathie. De Drachtster moet behandeld worden, daar zijn de psychiater en een psycholoog het wel over eens. De psychiater vroeg zich af of dat wellicht in de vorm van een gedwongen behandeling zou moeten, tbs dus. Zover wilde de officier niet gaan, maar zij wil wel dat hij behandeld wordt. Verder eiste Pitstra voor de jongste verdachte 18 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk. De Drachtster zou ook een alcoholverbod moeten krijgen. Voor de 30-jarige eiste de officier drie jaar cel plus een jaar voorwaardelijk. Beide verdachten zouden een extra lange proeftijd van vijf jaar opgelegd moeten krijgen.

De Leeuwarder rechtbank doet op donderdag 5 maart uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal