10 °C

Quick wint van Udiros

ma 16 februari 2015, 12.15 uur

OENTSJERK - Quick moest het zaterdag tegen Udiros uit Nieuwehorne opnemen. Udiros staat op plek 2, maar moest vorige week zijn meerdere erkennen tegen De Wâlden voor de strijd om het kampioenschap.

Voor Quick is Udiros de laatste keren steeds een lastige tegenstander gebleken. Zeker de vorige wedstrijd, toen Quick voor rust al op een onoverbrugbare achterstand stond. Daarom werd de verdedigende tactiek voor deze wedstrijd eens aangepast. Dit bleek effect te hebben. De speerpunten van Udiros werden goed aan banden gelegd, waardoor zij moeite hadden om in de wedstrijd te komen. Quick kon daarom met een comfortabele 11-7 voorsprong rusten.

Na rust had Quick even een mindere fase. Udiros kwam terug tot 11-10. Maar met name door (de na een blessure weer teruggekeerde) Hendrik de Jong werd de voorsprong van Quick weer uitgebouwd. Hij was deze wedstrijd een plaag voor de Udiros verdediging. Mede dankzij goed reboundwerk van Anita Wiersema wist hij tot 8 treffers te komen. Quick liep uit naar 18-14. In de laatste minuten scoorde Udiros nog driemaal, maar dit bracht de overwinning van Quick niet meer in gevaar. Eindstand 18-17.

Volgende week speelt Quick de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen tegen De Wâlden in Oenkerk.