6.8 °C

VV Anjum ontwaakt met zege uit winterslaap

zo 15 februari 2015, 12.04 uur

EANJUM - Na een iets langere winterstop met zaalvoetbal en oefenwedstrijden begon zaterdag voor Anjum en VCR weer het “echte”werk. Anjum en VCR stonden met resp. 17- en 16 punten dichtbij elkaar op de ranglijst van de vierde klas B van het zaterdagvoetbal. VCR wist de heenwedstrijd op een zonnige zaterdagmiddag in september enigszins geflatteerd met 3-0 te winnen.

De terugwedstrijd op het zonnige maar hobbelige Kolkenfjild te Anjum leverde andermaal een geflatteerde overwinning. Dit keer waren de rollen omgedraaid. De overwinning van de thuisclub was dik verdiend. Maar met name in de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Door deze eerste overwinning in 2015 nestelde Anjum zich in de brede subtop van de vierde klas B.

Zoals gezegd waren de beide teams aan elkaar gewaagd in het eerste bedrijf. Beide ploegen gingen met open vizier op jacht naar een goed resultaat bij de hervatting van de kompetitie. Een open duel was het gevolg. De toeschouwers verveelden zich geen ogenblik. Grote kansen werden in eerste instantie ook niet gecreëerd. Voor Anjum kwamen Andre – en Raymond Braaksma gevaarlijk voor het VCR doel. Keeper Hans Wassenaar hoefde vooralsnog niet de trieste gang naar het net te maken. Ook zijn collega aan de andere kant van het veld bleef dit lot bespaard, hoewel Rienk de Haas de 0-1 op zijn schoen had.

Halverwege de eerste helft kwam Anjum onverwachts op voorsprong. Pope Bauke Holwerda en keeper Hans Wassenaar raakten in duel. Laatstgenoemde was iets eerde bij de bal, maar schoot deze tegen het been van Anjums aanvoerder. De bal rolde vervolgens in het verlaten doel.

Het antwoord van VCR kwam van de voet van Rienk de Haas. Een vrije trap op de rand van het zestien meter gebied belandde echter in de Anjum muur. Volgens heel VCR was de bal daarbij tegen een hand van een Anjum speler geschoten. De penalty werd niet gegeven, de hoekschop wel. Echter zonder resultaat.
Op het moment dat een groot gedeelte van de toeschouwers al aan de koffie zaten, kwam Anjum bijna op de koffie. VCR leek de 1-1 te scoren. Klaas Jan Streekstra wist echter de bal van de doellijn te trappen. Vijf seconden later floot de leidsman voor de verplichte pauze van een kwartier.

Aan het begin van de tweede helft leek niets er op dat Anjum 45 minuten later met een 6-0 overwinning van het veld zou gaan. Het spelbeeld van het eerste gedeelte van de ontmoeting zette zich voort. Het breekpunt in de wedstrijd viel na een klein kwartier spelen. Anjum kwam op een 2-0 voorsprong. Pope Bauke Holwerda gleed letterlijk de 2-0 binnen na een puntgave voorzet van Johan Boersma. VCR spartelde nog even tegen.

Anjum keeper Andre Turkstra moest nog eenmaal gestrekt naar de hoek om een doelpunt te voorkomen. De Anjum sluitpost slaagde in zijn missie. Na ruim een kwartier spelen scoorde Johan Boersma zijn eerste van drie doelpunten. Na een snelle ingooi bij de achterlijn, liet de Anjum topscoorder keeper Wassenaar kansloos. Anjum kwam in een flow, de gasten waren geknakt. De wedstrijd was gespeeld. De doelpunten machine draaide echter op volle toeren. Johan Boersma scoorde nog twee keer. (4-0 na een mooi passje van Raymond Braaksma en 5-0 na een individuele actie).

Met een rake kopbal uit een vrije trap van Ietsen Eise Kloosterman maakte Wietse Rosier het halve dozijn doelpunten vol. Bijna had invaller A junior Wieger Nutte Visser zijn eerste doelpunt in Anjums hoofdmacht gescoord. De snelle Anjum spits werd echter op het laatste moment gestuit door een VCR verdediger.

Zaterdag speelt Anjum de uitwedstrijd tegen Suameer. Aanvang 14.30 uur. Maandagavond op het kunstgras te Dokkum: Be Quick 2- Anjum 1. Aanvang 20.00 uur.