Account
Logo
Zoeken
9.6 °C

'Steekpartij Drachten was poging doodslag'

vr 13 februari 2015, 14.15 uur

LEEUWARDEN - Een Drachtster (34) heeft zich volgens de Leeuwarder rechtbank schuldig gemaakt aan een poging doodslag, toen hij in de nacht van 14 november een 30-jarige plaatsgenoot met twee messen te lijf ging. De mannen raakten verzeild in een worsteling. De 34-jarige heeft tijdens het gevecht met de twee messen om zich heen geslagen en snijdende en stekende bewegingen gemaakt. Daarmee nam hij volgens de rechtbank het risico dat hij de andere man levensgevaarlijk zou verwonden, bijvoorbeeld door de halsslagader te raken.

Het slachtoffer liep meerdere snijwonden op, waarschijnlijk zijn de littekens in elk geval deels blijvend. De mannen lagen al een poosje met elkaar overhoop, nadat de 34-jarige zijn plaatsgenoot van zijn feestje had gestuurd. De Drachtster zei dat hij bang was voor het slachtoffer en diens vrienden. Hij beweerde dat hij die nacht door het slachtoffer was aangevallen, maar dat achtte de rechtbank niet aannemelijk.

Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden waarvan drie voorwaardelijk. Die straf werd twee weken geleden ook door het openbaar ministerie geëist. De Drachtster komt onder toezicht van de reclassering en hij moet zich laten behandelen voor zijn alcoholprobleem. Aan het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van bijna 4000 euro betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum





regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid




regionaal nieuws

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt