5.4 °C

DTS wint nipt van KIOS'45

zo 1 februari 2015, 21.53 uur

SURHUIZUM - In de sporthal in Bergentheim trof DTS KIOS'45, dat op dat moment met vier punten op een zesde plaats stond. DTS bezette zelf na de winst op Invicta de vierde plaats. Bij de vorige ontmoeting ging de eerste helft gelijk op, maar trok DTS na een goede tweede helft aan het langste eind.

Deze keer zou het langer spannend blijven. DTS ging sterk van start. Jeroen Dijkstra benutte twee vrije ballen en met een rake afstander van Enne Jan Spoelstra kwam de ploeg uit Surhuizum op een 0-3 voorsprong. KIOS'45 kwam na een doorbraak en eveneens twee afstanders weer langszij.Dit beeld bleef gedurende de hele eerste helft bestaan. DTS pakte de voorsprong, maar KIOS'45 liet haar tegenstander niet verder weglopen dan één punt per keer. Zo kwam het dat het scorebord bij rust 9-9 aangaf.

Na rust liep DTS weg van KIOS'45. Twee strafworpen en enkele doelpunten uit mooie acties leidden tot een voorsprong van 9-14. Dit zou een comfortabele voorsprong moeten zijn, maar het lukte DTS niet deze te handhaven. KIOS'45 had zo'n tien minuten nodig om terug te komen tot 15-15. In de laatste fase van de wedstrijd zetten beide ploegen alles op alles om twee punten uit de strijd te slepen. Uiteindelijk was het de Broekenhuisformatie die door een rake afstander in de laatste minuten met een eindstand van 17-18 twee punten bij mocht schrijven.

Volgende week speelt DTS thuis tegen Achilles. De wedstrijd begint om 19.50 uur.