8.5 °C

Nipt verlies voor Wêz Handich/DOW

zo 1 februari 2015, 21.52 uur

ROTTEVALLE - Zondag stond een cruciale wedstrijd op het programma voor Wêz Handich/DOW. In het topsportcentrum te Leek wachtte koploper OWK. OWK stond voorafgaand aan deze ontmoeting 4 punten voor op de blauwhemden. Een overwinning in het hol van de leeuw zou het slot van deze zaalcompetitie nog spannend kunnen maken. Om klokslag 14:30 uur klonk het eerste fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd.

OWK startte furieus en wist al na luttele seconden te scoren; 1-0. Wêz Handich/DOW liet het hier niet bij zitten en het was Pieterroel Bouwmeester die de 1-1 op het scorebord zette. De gehele eerste helft hielden de beide ploegen elkaar in het vizier. Dan wist OWK de voorsprong weer te pakken en dan was het Wêz Handich/DOW weer dat de leiding over nam. Na een aantal goede goals van onder andere Myrthe Heres en Anna de Vries wist Wêz Handich/DOW dan toch met een voorsprong de rust in te gaan; 9-10.

In de pauze werd het team door coach Evert Bron duidelijk gemaakt dat we een goede eerste helft hadden gespeeld. Om de wedstrijd te kunnen winnen, moesten we geconcentreerd blijven en nog scherper verdedigen. Na de tactische en technische tips ging de tweede helft van start.

De tweede helft werd ongelukkig begonnen door Wêz Handich/DOW en dat resulteerde meteen in drie doelpunten in het voordeel van OWK. 12-10. De blauwhemden speelden op zich goed en er werden veel kansen gecreëerd. Alleen werd in het eerste kwartier van de tweede helft geen enkele kans benut. OWK had ook moeite met scoren, maar wist af en toe toch een goal te maken. Met nog 15 minuten te spelen was de stand 13-10. Michiel Veenstra schoot een kwartier voor tijd toch weer raak. 13-11. Goals bleven spaarzaam de laatste minuten, maar de spanning was wel weer helemaal terug. Pieterroel Bouwmeester wist zelfs de 13-12 aan te tekenen. Helaas kon Wêz Handich/DOW niet doordrukken. Er werd over en weer gescoord en het gat bleef het restant van de wedstrijd steeds één doelpunt in het voordeel van OWK. Eindstand: 16-15.

Ondanks een spannende pot korfbal en goed gespeeld te hebben moest Wêz Handich/DOW haar meerdere erkennen in OWK . De strijd om de titel lijkt daarmee nu te zijn gestreden. De achterstand op koploper OWK bedraagt nu zes punten voor de nummers twee, Wordt Kwiek en Wêz Handich/DOW, met nog drie wedstrijden te gaan.

Zondag 8 februari a.s. speelt Wêz Handich/DOW tegen Rodenburg 1. In Houtigehage hoopt de selectie weer iets neer te zetten en daarmee in ieder geval de tweede plek vast te houden.