8.8 °C

DTL verliest tegen Uziros

zo 1 februari 2015, 21.51 uur

HANTUM - Zaterdag moest DTL het opnemen tegen Udiros, de nummer 2 in de competitie. Na de overwinning van vorige week op DTG was het geen onmogelijke opgave om ook Udiros te pakken. Udiros deed het de laatste wedstrijden namelijk ook niet zo goed meer.

In de eerste helft was DTL niet scherp in de verdediging en de aanvallen werden niet zorgvuldig opgezet. Udiros had de verdediging goed dicht waardoor DTL de korf niet vaak wist te vinden. DTL eindigde de eerste helft dan ook met een achterstand van 8-5.

In de tweede helft was het zaak om beter te verdedigen en langere aanvullen op de zetten. Dit had DTL ook beter voor elkaar in de tweede helft en Udiros scoorde niet zo gemakkelijk meer als in de eerste helft. DTL kwam dichterbij en stonden in de laatste minuten nog op 1 punt verschil achter. DTL had nog een mooie kans in de laatste minuut maar de bal stuiterde net uit de korf. Dit was dan ook de allerlaatste kans van de wedstrijd om de gelijkmaker te maken. DTL heeft de zoveelste wedstrijd met 1 punt verschil verloren en het was dus een zuur verlies voor de Hantumers.

Volgende week moet DTL het opnemen tegen het bekende TDK. TDK heeft 1 punt meer dan DTL en het wordt voor beide teams zaak om de punten te pakken.