4.3 °C

Olympia heeft geen kind aan DES

zo 1 februari 2015, 19.03 uur

BUITENPOST - Buitenpost – De korfballers van Olympia uit Twijzel hadden dit weekend geen kind aan DES. Na een 12-5 ruststand werd de wedstrijd zorgvuldig uitgespeeld tot 20-8.

Olympia startte deze wedstrijd met Douwe Tadema in de basis. Hij maakte na twee jaar blessureleed zeer verdienstelijk zijn rentree in het eerste team. Olympia startte voortvarend en nam al snel een 4-0 voorsprong. Olympia had verdedigend alles goed onder controle en had na 1 schot van DES vaak weer balbezit. Aanvallend ontstonden er vanuit mooie combinaties vele kansen, wat maakte dat er na 20 minuten een verdiende 10-1 tussenstand op het scorebord stond. Douwe Tadema en Douwe Dijkstra zorgen van afstand voor de 12-5 rusttand.

In het begin van de tweede helft kende Olympia een iets mindere periode. Douwe Tadema zorgde met een omdraaibal voor de 13-5 waarna het weer beter begon te lopen bij de blauwwit hemden. Uitblinker Douwe Dijkstra zorgde met twee mooie acties voor 15-5. Bij Olympia werd Marije Borger ingebracht, waarmee zij de kans kreeg de eerste minuten in het eerste team te maken. Olympia won de wedstrijd uiteindelijk zeer verdiend met 20-8
Volgende week speelt Olympia uit tegen Roreko, aanvang 14:30. De reserves van Olympia kwamen dit weekend niet in actie.