8.4 °C

Zaalvrouwen Drachtster Boys winnen

zo 1 februari 2015, 12.13 uur

DRACHTEN - Vrijdagavond speelde Drachtster Boys tegen FSG/Gezien.nl uit Sittard. FSG dat met een wedstrijd- en een punt meer naar Drachten was afgereisd zat halverwege de wedstrijd op rozen en stond met 0-5 voor. In een bizarre slotfase wist Drachtster Boys de stand om te buigen en de wedstrijd met 7-6 te winnen.

Nadat Drachtster Boys vorige week ontsnapte bij The Counters na een 2-0 achterstand bij de rust, verwachtte iedereen een scherp en fel Drachtster Boys. Niets was minder waar. Drachtster Boys startte wederom slecht. Het speelde in een te laag tempo en passes kwamen vaker niet dan wel aan. FSG zakte in en profiteerde van de fouten die Drachtster Boys maakte. In de 6e minuut onderschepte FSG een aanval van Drachtster Boys dat niet goed omschakelde en Shirley Kocacinar scoorde; 0-1. Vijf minuten later dacht Drachtster Boys dat de scheidsrechter zou fluiten voor een overtreding op Shirley Kocacinar maar dat gebeurde niet en Djarmelza van Putten kon scoren; 0-2. Met nog vier minuten op de klok scoorde FSG nog twee maal. Nadat Drachtster Boys opnieuw de bal inleverde scoorde Shirley Kocacinar achter het standbeen langs; 0-3 en nog geen minuut later strafte Maisam Wehbe slecht omschakelen aan Drachtster zijde af; 0-4. Vlak voor rust waren er de eerste kansen voor Drachtster Boys. Brenda Eefting vond keepster Linda Janssen op haar weg en schoot na een goede actie net naast. Esther van Toledo schoot in de laatste seconden van de eerste helft goed in, maar een katachtige redding van Linda Janssen stond een doelpunt in de weg en zo ging Drachtster Boys met een 0-4 achterstand de kleedkamer in.

Drachtster Boys wist de tweede helft wat het te doen stond en kwam goed de kleedkamer uit. Het zette hoger druk en de eerste kans was voor Drachtster Boys, Jessie Prijs bereikte Brenda Bekkema net niet met haar voorzet. Toch was het na vier minuten weer Shirley Kocacinar die profiteerde van balverlies van Drachtster Boys en de 0-5 scoorde. Drachtster Boys bleef knokken. Jessie Prijs vond opnieuw het voetje van keepster Linda Janssen op haar weg en een schot van Brenda Eefting ging net over.

In de vijfde minuut schoot Lotte Donath hard op doel, Eshter van Toledo sprong over de bal heen, daardoor was keepster Janssen kansloos; 1-5. Direct daarna zette Drachtster Boys goed druk waardoor Lindasy Gabriel een voorzet in eigen doel werkte; 2-5. Drachtster Boys geloofde er weer in en werd sterker. FSG leek vermoeid en kwam al snel op 5 overtredingen te staan. In de 11e minuut duwde keepster Linda Janssen Brenda Eefting in de rug. Hiervoor ontving zij de eerste gele kaart van de wedstrijd en de bal ging op de stip. Esther van Toledo nam plaats achter de bal maar de penalty werd gestopt door Janssen. Bij het uitgooien van de bal, maakte zij hands doordat ze buiten de cirkel stond. De vrije trap die volgde ging naast, maar moest overgenomen worden omdat Janssen niet op voldoende afstand stond. Dit maal joeg van Toledo de bal hard in het dak van het doel; 3-5. De emoties bij FSG liepen hoog op: Ook Mariëlle Janssen en Shirley Kocacinar ontvingen geel voor commentaar op de leiding.

Ondanks de druk van Drachtster Boys was het opnieuw Kocacinar die de bal kon onderscheppen en kon scoren; 3-6. Er was nog steeds tijd genoeg voor Drachtster Boys. Met nog 6 minuten op de klok rondde Jessie Prijs een goede aanval van Drachtster Boys doeltreffend af; 4-6. De frustraties aan de kant van FSG liepen steeds hoger op en Djarmelza van Putten ontving tweemaal een gele kaart en dus rood voor commentaar op de leiding. Drachtster Boys wist niet te profiteren van de overtal situatie en ook een 10meterbal werd niet benut. Met nog 1:22 op de klok knalde Lotte Donath de 5-6 op het scorebord. FSG was witheet en nadat Mariëlle Janssen in de laatste minuut haar 2e gele kaart ontving na een harde overtreding kreeg Drachtster Boys opnieuw een 10meterbal.

In de aanloop naar deze 10meterbal ontving Maisam Wehbe een directe rode kaart na opmerkingen aan het adres van de scheidsrechter. Met nog 54.7 seconden op de klok stapte FSG van het veld en leek de wedstrijd te worden gestaakt. Nadat FSG enigszins tot inkeer kwam restte de 10meterbal nog. Deze werd gemist door Lotte Donath. FSG stond nog maar met 3 speelsters in het veld en trainer Jos Alkema greep naar een time-out. Met nog 28.6 seconden op de klok wist Lotte Donath de gelijkmaker te scoren; 6-6. Na de aftrap kon Esther van Toledo de bal onderscheppen en tot verbazing van alles en iedereen ging het schot via de binnenkant van de paal nog het doel in; 7-6. Zo won Drachtster Boys na een 0-5 achterstand deze tumultueuze wedstrijd in de slotseconden en stijgt het een plek op de ranglijst.

Volgende week speelt Drachtster Boys om 20.30u uit in Amsterdam tegen de koploper van de Eredivisie, Os Lusitanos.. In de twee weken daarna speelt Drachtster Boys tweemaal thuis tegen Drs. Vijfje uit Groningen. Eerst op 13 februari in de laatste poulewedstrijd van de beker en de week daarna komen de studenten uit Groningen voor de competitie op bezoek in de Lasconhal.

Drachtster Boys VR – FSG/Gezien.nl: 7-6

Gele kaarten: Shirley Kocacinar, Linda Jansen (FSG)
Rode kaarten: Djarmelza van Putten (2x geel), Mariëlle Janssen (2x geel) en Maisam Wehbe (FSG)