6.5 °C

Moeizame overwinning Five Pack

zo 1 februari 2015, 12.11 uur

URETERP - De basketballers van Orca's waren vrijdagavond maar met één doel naar Ureterp gekomen: de twee punten mee naar Urk nemen. Five Pack had de uitwedstrijd nog dik gewonnen en de Urkers waren uit op wraak. Bijna lukte het Orca’s om te stunten. Bijna, want toen het er echt om ging, in de zogenaamde moneytime, stond het team op en pakte alsnog de overwinning. Eindstand 69 – 60.

Het eerste kwart was duidelijk voor Orca’s, bij Five Pack vielen de schoten niet, er werden veel vrije worpen gemist en ook werd er niet scherp verdedigd. Bij de Urkers vielen de driepunters wel en met een buzzerbeater bepaalden zij de stand in het eerste kwart op 10 – 17.

Five Pack begon wel goed aan het tweede kwart, met een steal en score en een goede verdedigende actie begonnen de Ureterpers aan een inhaalrace. Stand na het tweede kwart 35 – 32.
In het derde kwart werd de voorsprong uitgebouwd naar 11 punten. Edo Slump en Mike Clarck mochten regelmatig naar de vrijeworplijn en wisten de vrijeworpen ook te benutten.
De Urkers speelden erg fysiek en maakte soms harde overtredingen.

In het vierde kwart kwam Orca’s weer langszij, 54 – 54, maar daarna speelde Five Pack de wedstrijd gecontroleerd uit. Er werd goed verdedigd en door de vele overtredingen van Orca’s mochten de Ureterpers vaak naar de vrijeworplijn.
Eindstand 69 – 60.

“Een harde wedstrijd met niet altijd mooi basketball, maar toch een verdiende overwinning”, aldus Roelof Dolfijn, overgekomen van HSVB uit Haren.

Scores: Mike Clarck 21, Edo Slump 20, Melvin Epema 8

Vrijdag 27 februari speelt Five Pack om 20.45 uur in De Wier in Ureterp tegen Groene Uilen 2 uit Groningen.