8.5 °C

Urk speelt gelijk tegen Futsal Dragten

zo 1 februari 2015, 11.46 uur

DRACHTEN - De wedstrijd Urk - Futsal Dragten, de nummer 1 tegen de nummer 2, werd vooraf aangekondigd als een ware zaalvoetbalkraker. En dat werd het ook! Na een indrukwekkende minuut stilte, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vermiste Urker kotter, werd er afgetrapt voor volle tribunes in Sporthal De Schelp op Urk.

Futsal Dragten liet direct zien waarvoor het naar Urk was afgereisd: aanvallend voetbal met veel druk naar voren. Dat resulteerde direct in een tweetal kansen voor Tim Hof en Marco v.d. Heide, maar beide schotpogingen waren net niet zuiver genoeg om doel te treffen. Het omzetten van kansen in doelpunten bleek overigens de hele wedstrijd het manco aan Dragster zijde.

Maar ook koploper Urk begon van zich af te bijten. Met name Jelbert Loosman en Kees de Boer bestookten de Dragtster keeper, Luuk Westerhof, met gevaarlijke schoten. Halverwege de eerste helft was Urk dan ook de eerste die het net wist te vinden. Met een verdekte knal van afstand was het aanvoerder Loosman die de ban brak. Niet lang daarna scoorde Urk nogmaals en kwam zo tegen de verhouding in op een 2-0 voorsprong door Kees de Boer. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de rust zette coach Erik Donker de ploeg nogmaals op scherp door te stellen dat Futsal Dragten de betere ploeg was, maar zichzelf vergat te belonen. Futsal Dragten ging onder aanvoering van spelmaker Tim Hof met nog meer druk naar voren spelen. Urk werd grotendeels vastgezet op eigen helft en de duels werden grimmiger. Marco van der Heide en Arnaud Donker bestookten de Urker goalie met verraderlijke schoten, maar steeds weer wist de Urker doelman met katachtige reflexen zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant plaatste Urk enkele gevaarlijke counters die onschadelijk gemaakt werden door doelman Westerhof.

Het was 5 minuten voor tijd toen Marco van der Heide met een geplaatst schot, via de binnenkant van de paal, de aansluitingstreffer wist te maken: 2-1. Groot was de teleurstelling aan Dragster zijde toen Urk vanaf de aftrap een goede combinatie op de vloer legde en direct 3-1 scoorde. Met nog drie minuten op de klok kwam Dennis Jansen als meevoetballende keeper in het veld om zo nog de laatste strohalm te pakken. Vlot daarna was het al raak. Arnaud Donker draaide naar binnen en knalde diagonaal de 2-3 in de kruising. Futsal Dragten rook bloed en voerde de druk nog meer op. Na enkele stevige duels was het Tim Hof die die bal hard voor het doel bracht en deze keer was het geluk aan de kant van Futsal Dragten. Thommy Saya wist met een handige voetbeweging de meer dan verdiende gelijkmaker scoren: 3-3. Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor de laatste keer en trokken de rookwolken op na een verhitte, maar sportieve strijd.

Coach Erik Donker was vooral heel erg trots op zijn team: 'We hebben dit seizoen nog niet met zoveel overgave en strijdlust gespeeld. Jammer dat we onszelf niet beloond hebben, aan de andere kant mogen we blij zijn dat we twee keer van een achterstand zijn teruggekomen.'

Vrijdag aanstaande speelt Futsal Dragten thuis tegen Futsal Rolde om 20.00 uur in De Drait.