Account
Logo
Zoeken
4.1 °C

Eis 9 maanden voor steekpartij op Hooizolder

za 31 januari 2015, 9.30 uur

LEEUWARDEN - In de nacht van 14 november raakten twee Drachtsters, 30 en 34 jaar, allebei gewond bij een steekpartij. Op een fietspad aan de Hooizolder, vlakbij een speeltuintje, waren de twee met elkaar in gevecht geraakt. Dat was geen toeval, de mannen lagen al poosje met elkaar overhoop. De 34-jarige had zijn plaatsgenoot een paar weken eerder weggestuurd van zijn feestje. Daarna zou de 30-jarige de ander voortdurend hebben bedreigd en lastiggevallen. Vrijdag zei de 34-jarige bij de Leeuwarder rechtbank dat hij door al het gedoe 'gestresst' was en 'gek in de kop'. 'Het begon mijn leven te beheersen', zei hij.

Hij had al dagen slecht geslapen vanwege de bedreigingen. Overdag had hij bier gedronken en een paar joints gerookt. En hij had speed geslikt. Hij was die nacht een blokje om gegaan. 'Ik wou rust in mijn hoofd hebben', zei de man. Dat hij het slachtoffer op het fietspad tegen het lijf liep, was in zijn lezing puur toeval. De 30-jarige zou met een keukenmes in de hand op hem afgestormd zijn. De twee raakten in gevecht. Tijdens de worsteling zou de 34-jarige erin geslaagd zijn een zakmes uit zijn zak te halen en het mes open te klappen. Vervolgens had hij wild om zich heen geslagen.

Hij raakte het slachtoffer in de hals, op het hoofd en in het gezicht. De man liep meerdere snijwonden op, die waarschijnlijk voor een deel blijvend zijn. Hij eiste een schadevergoeding van ruim 4000 euro. Zijn versie staat haaks op het verhaald van de verdachte: volgens hem was het de 34-jarige die hem aanviel. Hij zou zelf geen mes bij zich hebben gehad. De officier van justitie vond de versie van het slachtoffer het meest geloofwaardig. Zijn verklaring wordt volgens de officier ondersteund door het bewijs. Zo is er op het handvat van het keukenmes alleen dna van de verdachte aangetroffen.

Een getuige had vlak voor het incident gezien dat de 34-jariger meerdere messen op zak had. Verder was de man nauwelijks gewond geraakt, hij had alleen een snijwond aan de vinger. En het was niet logisch dat hij, terwijl hij met een groot keukenmes werd aangevallen, erin slaagde met beide handen zijn eigen mes open te klappen. Bovendien was zijn waarnemingsvermogen vertroebeld door de alcohol, de speed, de joints en het slaapgebrek. De officier vond het ook opvallend dat de Drachtster had gezegd dat hij bang was voor het slachtoffer, maar hij was die nacht toch richting diens woning gelopen.

Tegen de politie had hij gezegd dat hij het slachtoffer had aangevallen. Het was volgens de officier logischer geweest als hij had gezegd dat hij door het slachtoffer was aangevallen. De officier ging uit van een poging tot zware mishandeling. Een poging doodslag ging haar te ver, er was onvoldoende bewijs dat de Drachtster het slachtoffer fataal letsel wilde toebrengen. De officier eiste twaalf maanden cel waarvan drie maanden voorwaardelijk. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'