Account
Logo
Zoeken
7.1 °C

Ruzie buurt en school dreigt te escaleren

do 29 januari 2015, 18.31 uur

DRACHTEN - De ruzie tussen CSG Liudger en de omwonenden dreigt te escaleren na de diefstal/vernieling van een spandoek. Buurtbewoners hadden donderdagochtend het spandoek opgehangen met de tekst "Liudger, stop de overlast" . Dit spandoek hing op de Raai, ter hoogte van het Steenkerk. Het doek was juist deze donderdag opgehangen omdat er een open dag van de school is.

Het doek heeft er volgens buurtbewoner Van der Berg slechts een kwartier gehangen. "Na de koffie was het weg". Volgens de buurtbewoners is het doek door leerlingen van de school weggehaald. De terplekke gekomen politie kon weinig betekenen, aangezien het in feite een conflict tussen enerzijds de school en de gemeente en anderzijds de buurt is. Er zal wel aangifte gedaan worden van de diefstal dan wel vernieling.

Bewoner van der Berg heeft 5 jaar geleden van de gemeente Smallingerland - zowel mondeling als schriftelijk - de toezegging gekregen dat de uitgang van de school niet meer aan de Raai zou komen. Alleen een mogelijke uitgang in noodgevallen zou mogelijk naar de Raai gaan.

Nieuwe tekeningen lieten eerst een voetgangersbrug zien, en nu wordt er over een fiets/voetgangersbrug die een permanente uitgang naar de Raai zal vormen gesproken. De geparkeerde auto's zorgen regelmatig voor verkeersgevaarlijke situaties. Ook worden hierbij uitritten van omwonenden regelmatig geblokkeerd. Ook die van buurtbewoner Van der Berg, die een bedrijf aan huis heeft. Hierdoor moeten zijn klanten soms een heel stuk lopen met zware meubels.

Een gesprek vanmiddag tussen de betrokkenen leverde op dat de gemeente vasthoudt aan de ingeslagen weg, dat de uitgang dus aan de Raai komt. Wel is er toegezegd dat de situatie van zwerfvuil en de overige overlast gedurende 3 maanden zal worden gemonitord. Als er na 3 maanden nog steeds overlast blijft, zal wethouder van der Leck de uitgang sluiten. Ook worden er 50 extra parkeerplekken op het leerpark aangelegd. Buurtbewoners hebben hier weinig vertrouwen in en overwegen een gang naar de rechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
74.2%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
22.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'