Account
Logo
Zoeken
4.1 °C

Drankrijder overleeft botsing met trein

wo 28 januari 2015, 15.00 uur

LEEUWARDEN - Een 31-jarige inwoner van Buitenpost moet op 30 mei 2013 een engeltje op zijn schouder hebben gehad. De man was aan het begin van de avond in Hurdegaryp met zijn auto dwars door de spoorbomen gereden, op het moment dat de trein eraan kwam. De auto botste op de trein en werd tot aan het station van Hurdegaryp meegesleept. Wonder boven wonder kon de chauffeur zonder noemenswaardige kleerscheuren uit de auto stappen. De politie had wel het vermoeden dat er drank in het spel was, dat vermoeden bleek te kloppen.

De Buitensposter moest naar het ziekenhuis. Daar werd hij behandeld en werd hem bloed afgenomen. Uit onderzoek van het bloedmonster bleek dat de man maar liefst bijna vijf keer teveel drank op had. Tegen de politierechter zei hij woensdag dat hij de avond ervoor stevig had doorgehaald en op de dag van de aanrijding had hij ook nog alcohol gehad. Hij was verslaafd aan alcohol. Zijn strafblad srpak wat dat betreft boekdelen: een maand voor het ongeval was hij veroordeeld voor dronken rijden.

Van de botsing met de trein kon de Buitenposter zich niet veel herinneren. Hij dacht dat hij een black-out had gehad. De oorzaak moest volgens de officier van justitie vooral in de drank worden gezocht. De man had geluk gehad, constateerde de officier. 'Dit had heel anders kunnen aflopen, u mag uw handen dichtknijpen'. De Buitenposter heeft hulp gezocht voor zijn drankverslaving. Dat hij daar zelf naar op zoek was gegaan werkte in zijn voordeel.

De rechter nam het hem wel kwalijk dat hij vlak nadat hij was veroordeeld weer met drank op in de auto was gestapt. De acht maanden voorwaardelijke rijontzegging die hij toen opgelegd kreeg, moet hij alsnog ondergaan. Voor het dronken rijden en het gevaarlijke rijgedrag op 30 mei 2013 kreeg de Buitenposter een werkstraf van 70 uur. Verder mag hij nog eens een half jaar niet rijden en heeft hij gedurende de proeftijd van twee jaar zes maanden voorwaardelijke rijontzegging boven zijn hoofd hangen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.1%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'