Account
Logo
Zoeken
8.8 °C
Foto: Geert Huisman

'Gastschrijvers' op basisscholen

di 27 januari 2015, 14.27 uur

TWIJZELERHEIDE - Schoolschrijver Hanneke de Jong is een kinderboekenschrijfster die een half schooljaar 'gastschrijver' is op basisschool De Reinbôge te Twijzelerheide. De schrijvers Mindert Wijnstra en Dolf Verroen zijn voor een half schooljaar verbonden als Schoolschrijvers aan basisschool De Stapstien te Kollumerzwaag. De Schoolschrijver heeft een inspirerende rol. Met verschillende activiteiten lokt de Schoolschrijver de leerlingen naar het boek en helpt hij het leesplezier te verhogen. Hij/ zij is er in de eerste plaats voor de leerlingen, maar heeft daarnaast een programma voor leerkrachten en ouders. Lezen stimuleert de fantasie en vergroot de woordenschat.

Vanuit creativiteit en inspiratie worden leesplezier, woordenschat en talentontwikkeling van kinderen bevorderd. In het traject stimuleren Schoolschrijver, ouders en leerkrachten het kind gezamenlijk. Het hele traject wordt begeleid door een trajectbegeleider van de bibliotheek.

Vanochtend was de feestelijke opening op beide scholen. Op basisschool De Reinbôge in Twijzerlerheide werd Hanneke de Jong officieel gehuldigd door wethouder max de Haan. Alle kinderen van de school en huh ouders hadden zich verzameld op het schoolplein. Er werd een gedicht voorgelezen en groep 8 deed een dans voor alle aanwezigen.

Op basisschool De Stapstien in Kollumerzwaag werden Mindert Wijnstra en Dolf Verroen onthaald met een rode loper en een welkomstlied. Binnen heette de directeur hen welkom en zong groep 3 een Afrikaans lied. Daarna vertelden de schrijvers een mooi verhaal over Afrika.

Een feestelijke opening op beide scholen voor de start van een mooi traject.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer