4.3 °C

Oerterp komt net tekort tegen koploper

zo 25 januari 2015, 18.03 uur

URETERP - Dit weekeinde mochten de Oerterpers aantreden tegen Sparta in Zwolle. Bij winst deed Oerterp nog mee voor de titel, bij verlies kwamen juist de onderste plaatsen weer dichterbij.

In de beginfase was het voor beide ploegen vooral aftasten waar de kansen lagen. Oerterp leek het beste uit deze fase te komen, want halverwege de 1e helft pakten zij een 3-5 voorsprong. Wat de Oerterpers helaas wel vaker gebeurt gebeurde nu weer, in plaats van de kansen benutten en de voorsprong uit te breiden gaf het de kans aan de tegenstander om weer aan te haken. De Zwollenaren grepen deze kans met beide handen aan en kwamen zelfs voor rust met 2 doelpunten voor te staan. Oerterp herstelde en bracht de marge weer op 1. Er werd gerust bij een stand van 9-8.

Na rust kwam Sparta sterk uit de kleedkamer, het hoge scoringspercentage van de thuisploeg leek de Oerterpers fataal te worden, 12-9. Aangezien er nog meer dan 25 minuten te spelen waren bleven de Oerterpers rustig en vochten zij zich weer terug in de wedstrijd. Het harde werken leverde ook de nodige scores op en Oerterp kwam zelfs weer aan de goede kant van de score te staan, 13-14.

Bij de stand van 14-15 lagen er, net zoals voor rust, wederom veel mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Helaas sloeg de thuisploeg weer op het juiste moment toe en konden de Oerterpers hun goede spel in deze fase niet belonen met doelpunten. De spitsen van de thuisploeg zetten hun vizier op scherp en leken de wedstrijd naar zich toe te trekken. Op de stand van 21-18, kwam Sparta middels een strafworp op 22-18 en was het verzet van de Oerterpers gebroken. De wedstrijd eindigde bij een stand van 23-20.

Het is jammer dat de Oerterpers zich vergaten te belonen met een goed resultaat deze wedstrijd, want speltechnisch waren zij vandaag minimaal gelijkwaardig aan Sparta Zwolle.

Door de nederlaag is het gat met de onderste plaatsen kleiner geworden, om deze weer te herstellen zal volgende week 'thuis' gewonnen moeten worden van Noordenveld. Oerterp 2 speelt er vooraan tegen Mid Fryslan 4. De thuiswedstrijden worden as zaterdag gespeeld in de Lasconhal in Drachten.