9.7 °C

Wêz Handich/DOW verslaat EKC 2000

zo 25 januari 2015, 17.59 uur

ROTTEVALLE - Op een voor Wêz Handich/DOW ongewone zaterdagavond kwam EKC 2000 uit Emmen in de Dúnoardhal op visite. De eerste ontmoeting tussen beide teams eindigde onbeslist en de teams waren op voorhand aan elkaar gewaagd.

Rond 21:30 uur floot dhr. T. Elzinga voor het startsein van de wedstrijd en het was Anna de Vries die direct duidelijk maakte wat de blauwhemden deze avond van plan waren. Met haar eerste afstandsschot zette zij haar ploeg op 1-0 voorsprong. Direct daarna was het EKC dat uit een strafworp de gelijkmaker kon aantekenen. Het bleek een voorbode voor het grootste gedeelte van de wedstrijd.

Wêz Handich/DOW nam vaak het initiatief, maar de jonge en gretige ploeg uit Emmen kon met name in de eerste helft vaak aanhaken. De thuisploeg probeerde na een 2-2 tussenstand een gaatje te slaan naar 5-2, maar de tegenpartij gaf goed partij. Op 8-7 was het weer spannend in de slotfase van de eerste helft, maar door een strafworp en een afstandsschot van Pieterroel Bouwmeester kon de Bouwbedrijf Postma formatie met een kleine marge rusten.

EKC 2000 kwam scherper uit de kleedkamer dan Wêz Handich/DOW. De goedbedoelde plannen om uit te lopen konden niet worden waargemaakt, want na 5 minuten in de tweede helft stond de ploeg van Evert Bron nog maar 1 doelpunt voor op de Emmenaren. Door een treffer van wederom Anna de Vries stond men weer op en gaatje van twee, maar de sterke dames van EKC trokken de stand in de daaropvolgende aanvallen direct gelijk: 13-13.

Het tweede aanvalsvak van Wêz Handich/DOW had het tot dan toe lastig gehad om te scoren. Verdedigend had dit vak weinig treffers geïncasseerd, maar aanvallend werd er daarentegen ook weinig gescoord. Het kantelpunt in de wedstrijd waren twee snelle afstandstreffers en de daaropvolgende aanval van het eerste aanvalsvak die er gelijk twee doelpunten aan toe kon voegen. Alsof de machine weer goed begon te lopen, bedroeg het gat binnen 8 minuten ineens zes doelpunten en was de wedstrijd praktisch beslist in het voordeel van de thuisploeg.

Fardau van der Wal kwam in de slotfase nog binnen de lijnen voor Janna Bekkema, maar de wedstrijd was op dat moment al redelijk in handen van Wêz Handich/DOW. De eindstand werd bepaald op 20-15. EKC was deze zaterdagavond een lastige tegenstander, maar dankzij een goede flow eind tweede helft kon Wêz Handich de druk op de aanvoerder van de lijst in de tweede klasse A opvoeren.

Jammer genoeg heeft de concurrentie geen punten verspeeld. Desalniettemin zal Wêz Handich/DOW zich volgende week willen revancheren in Leek tegen koploper OWK. De selectie is fit, in vorm en goed gemotiveerd.