12.5 °C

Five Pack wint in Zwolle

zo 25 januari 2015, 17.38 uur

URETERP - Door de nieuwe indeling komen de Ureterpers dit seizoen een aantal nieuwe tegenstanders tegen. Be Quick ’28 uit Zwolle is één van de nieuwelingen. De Zwollenaren staan met slechts één gewonnen wedstrijd onderaan. Five Pack won thuis al afgetekend. Zaterdagavond in Zwolle werd opnieuw ruim gewonnen, eindstand 69 – 100.

Five Pack begon niet scherp aan de wedstrijd en liep tegen achterstand van vijf punten aan. In het tweede kwart waren de Ureterpers weer bij de les en werd de achterstand omgebogen in een voorsprong van zes punten. Be Quick ’28 begon in het derde kwart met een zoneverdediging, maar de Ureterpers pakten dit goed op en vooral Ruben de Bie schoot met scherp. Ook pakte Jeffrey van der Zee zijn eerste punten van het seizoen.

De voorsprong werd geleidelijk uitgebouwd. Jesse Hasell en Melvin Epema zorgden voor veel spektakel door regelmatig de schoten van de tegenstander te blokken. De magische grens van 100 punten werd voor de eerste keer dit seizoen bereikt. Guard Mike Clarck mocht vanaf de vrijeworplijn het 100ste punt scoren. “Het begin was moeizaam, maar de rest van de wedstrijd zijn we nooit in de problemen geweest. Vrijdag tegen Orca’s wordt het een heel ander verhaal, dat is een lastige tegenstander”, aldus Raymond Krakou.