9.3 °C

Granaet weet kansen niet te pakken

zo 25 januari 2015, 17.36 uur

LEEUWARDEN - Nadat de (bijna) volledige selectie in verschillende groepjes aan kwam druppelen, begon het eerste aan de warming up tijdens de pauze van Pallas ’08 2. Deze wedstrijd was behoorlijk spannend, maar de Granaeters hielden hun focus op hun eigen wedstrijd.

Nadat alle spelers voorgesteld werden, begon de wedstrijd om 20 voor 7 precies. De Granaet begon met een 2-0 achterstand, maar wist deze snel weer om te buigen naar 2-2 door doelpunten van het (in alle opzichten) goed op elkaar ingespeelde duo Daniël en Selle. In het andere vak wist Aly de door Ronald meegekregen strafworp er keurig in te gooien waardoor de Granaet op een voorsprong van 2-3 kwam. Pallas had hier echter al na 20 seconden weer een antwoord op: 3-3.

De Granaet verloor op dat moment scherpte in de afronding, waar Pallas helaas geen last van had. Hierdoor wisten de Leeuwarders uit te lopen naar een voorsrpon van 6-3. Toch wist de Granaet in de eerste helft weer enigszins bij te komen door afstandschoten van Ronald en Teda. Ronald zette zich voor honderd procent in maar moest elke keer behoorlijk bijkomen. De griep had hem zo te pakken dat hij helaas niet de eerste helft uit kon spelen. Hierdoor ging de Granaet verder met Sietse van der Veen. Mede door nog een doorloopbal van Daniël gingen ze de rust in met een stand van 7-6 in het voordeel van Pallas.

In de tweede helft bleef Pallas regelmatig scoren, waardoor uiteindelijk tegen een achterstand van 15-7 aangekeken werd. De Granaet creëerde steeds goede kansen maar wist deze niet te verzilveren. Met nog 5 minuten op de klok werd Marijke van der Bijl nog ingewisseld wat resulteerde in een mooi doelpunt van Selle. Uiteindelijk scoorde Aly middels een vrije bal het laatste doelpunt van de wedstrijd, waardoor de eindstand bepaald werd op een 16-9 in het voordeel van Pallas ’08. De Granaet staat op het moment met 10 punten gedeeld vierde.

Volgende week zal de selectie de Flamingo’s in Dokkum ontvangen.