10 °C

Drachtster Boys zaalvrouwen winnen

zo 25 januari 2015, 11.59 uur

DRACHTEN - Vrijdag hervatte Drachtster Boys de competitie in Koog a/d Zaan met de lastige uitwedstrijd tegen The Counters. Voor Drachtster Boys was een overwinning van belang in de strijd om de bovenste vier plekken.

Drachtster Boys begon slordig aan de wedstrijd. Het had moeite met de gladde houten vloer, speelde in een te laag tempo en maakte te vaak de verkeerde keuzes. The Counters zakte terug op eigen helft en probeerde via snelle uitbraken van de fouten aan Drachtster zijde te profiteren. Dit lukte in de 5e minuut. Stephanie Buitendam schoot de bal hard tegen de binnenkant van de paal waarna de bal ongelukkig tegen Anita Vellema aan kwam en de goal in rolde; 1-0.

Drachtster Boys probeerde het vooral met schoten van afstand, maar deze waren niet verrassend genoeg en werden gepakt door keepster Mariël van de Geer. Aan de andere kant moest Teuny Bosma een aantal reddingen verrichten op doorgebroken speelsters van The Counters. In de 13e minuut kon Melissa Janssen te makkelijk door de verdediging van Drachtster Boys lopen en scoren; 2-0. Jos Alkema besloot Esther van Toledo na lang blessureleed in te brengen en zij werd direct gevaarlijk. Bij de 2e paal kwam ze echter net te laat om de bal van Brenda Eefting binnen te lopen. Ook een goed geplaatst schot werd net genoeg van richting veranderd om naast te gaan. Zo ging Drachtster Boys met een 2-0 achterstand de rust in.

Na rust moest Drachtster Boys uit een ander vaatje tappen om geen averij op te lopen in de strijd om de play-off plaatsen en ging hoger druk zetten. In de 6e minuut kon Sylvia van der Geest de bal onderscheppen. Zij speelde de zijkant in waar Lotte Donath de bal voor gaf. Deze werd bij de tweede paal door Brenda Bekkema binnengeschoten; 2-1.

Een minuut later kreeg Drachtster Boys een corner. Lotte Donath gaf de bal na een kaats met Esther van Toledo voor op Sylvia van der Geest en zij scoorde haar eerste doelpunt van het seizoen; 2-2. De frustraties bij The Counters liepen hierna steeds hoger op. Trainer Rudy Monden werd met rood de zaal uit gestuurd na commentaar op de leiding en ook in het veld werden de duels grimmiger. Drachtster Boys werd sterker en ging vol voor de winst. Brenda Bekkema en Brenda Eefting kregen kansen, maar beide schoten naast.

In de 13e minuut schoot Lotte Donath uit een onmogelijke hoek aan de linkerkant van de zaal hard raak; 2-3. The Counters maakte veel overtredingen en kwam hierdoor op 5 overtredingen te staan. Twee maal mocht Esther van Toledo aanleggen voor een tienmetertrap. De eerste ging naast en de tweede werd gestopt door de keepster. Teuny Bosma redde hierna nog twee keer knap op uitbraken van The Counters waardoor Drachtster Boys zwaarbevochten maar verdiend de drie punten mee naar Drachten kon nemen.

Volgende week speelt Drachtster Boys om 21.15u thuis, in de Lasconhal tegen FSG/Gezien.nl. FSG staat op een derde plek met 1 punt- en een wedstrijd meer dan Drachtster Boys. Opnieuw een belangrijke wedstrijd voor Drachtster Boys in de strijd om de Play-off plaatsen.

The Counters VR1 – Drachtster Boys VR1: 2-3