10.9 °C

TFS verslaat NQL

vr 23 januari 2015, 22.02 uur

HOUTIGEHAGE - Op de donderdagavond werd de wedstrijd van De Kompenijster tegen NQL gespeeld in plaats van aanstaande zaterdag. Er moest duidelijk even in het ritme worden gekomen.

Monique Postma opende de score binnen een aantal seconden. Een NQL-heer liet ook meteen van zich spreken en zo kon er binnen een minuut van vak en functie worden gewisseld. Het tweede aanvalsvak van TFS had net als de afgelopen weekend moeite om de korf te vinden. Kansen waren er genoeg maar het afronden liet te wensen over. De verdediging van TFS hield lang stand en zag pas na ruim 10 minuten een afstandsschot door de korf gaan. Bij TFS werd de korf ook gevonden door Jildou v/d Vee met een kleine kans.

NQL is een jonge, drukke ploeg en wil veel voor de doorbraak gaan. TFS moest hier zichtbaar aan wennen en het duurde even voor ze het in de hand kregen. Monique Postma versierde twee strafworpen en wist deze ook te verzilveren. De 4-2 voorsprong werd snel weggegeven en zo werd de stand net voor rust bepaald op een 5-6 voorsprong voor de gasten.

Na rust kwam Janke Aans in het veld voor de niet fitte Baukje Visser. De stand ging redelijk gelijk op en pas aan het einde van de wedstrijd, met 10-10 op het scorebord, weet TFS de voorsprong weer over te nemen. Door Jitze v/d Vlugt en Sander v/d Kuur wordt de eindstand bepaald op 12-10 in het voordeel van De Kompenijsters.

Scores: Monique Postma 6, Jildou v/d Vee 4, Jitze v/d Vlugt & Sander v/d Kuur beide 1.