Account
Logo
Zoeken
6 °C

'Dokkumer ziekenhuis wordt zorgcentrum'

vr 23 januari 2015, 18.34 uur

DOKKUM - Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum wordt een zorgcentrum met veel aandacht voor multidisciplinaire ouderenzorg. Dat is vrijdag bekendgemaakt door de curatoren en nieuwe eigenaren tijdens een persconferentie in het voormalige ziekenhuis De Sionsberg. In de afgelopen dagen zijn ook de contracten getekend en is het vastgoed geregeld. De Friesland Zorgverzekeraar heeft een akkoord bereikt met de nieuwe eigenaren over de zorgcontractering voor de komende jaren. Hiermee kunnen de plannen nu daadwerkelijk in de praktijk gebracht worden.

Nieuwe eigenaar ZuidOostZorg wil een innovatief zorgcentrum neerzetten zonder verkokering van de 0de, 1ste en de 2e lijn zorg. Er zal veel aandacht zijn voor multidisciplinaire ouderenzorg. Zo zijn er duidelijke zorgpaden voor diabetici, astma- en reumapatiënten. En wordt er voor de palliatieve zorg aansluiting gezocht bij het palliatief netwerk Friesland. Via de anderhalve lijns-aanpak vinden meekijkconsulten plaats en kunnen kleine chirurgische ingrepen meteen worden verricht.

Het nieuwe zorgcentrum zal bestaan uit huisartsendiensten, anderhalve lijnszorg, poliklinische diensten en dagverpleging. In het zorgcentrum kunnen patiënten poliklinisch terecht voor cardiologie, neurologie, longgeneeskunde, dermatologie, chirurgie, interne geneeskunde, urologie, gynaecologie en kaakchirurgie. Voor specialisaties zoals oogheelkunde, orthopedie, KNO en geboortezorg is er geen plek meer in het nieuw te vormen zorgcentrum.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie








regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe