Account
Logo
Zoeken
7.2 °C

Winkelbesluit: Liever kwaliteit dan snelheid

wo 21 januari 2015, 14.45 uur

DRACHTEN - Ondanks dat Drachtster winkeliersvereniging HA&IE van te voren nog aandrong om zo spoedig mogelijk een besluit over de detailhandelsvisie te nemen ("Wij willen aan de slag om vooruitgang te boeken", aldus voorzitter Wiebe Pot), is dit dinsdagavond uitgesteld. "Snelheid kan niet belangrijker zijn dan de kwaliteit", benadrukte Roel Haverkort van de Partij van de Arbeid (PvdA).

Yntze de Vries van de Eerste Lokale Partij (ELP) was tijdens het debat gepikeerd over de gang van zaken. "Hoe kan het zijn dat we vanmiddag op het laatste moment nog aanvullende informatie over zo'n belangrijk onderwerp krijgen? Onze ondernemers verdienen het dat we dit serieus behandelen. Is het de bedoeling dat we de detailhandelsvisie er onder geweld door te jassen en met tig schorsingen zo je zin te drukken?", vroeg hij zich luidop af.

Ook coalitiepartij ChristenUnie wilde niet over één nacht ijs. Klaas van Veelen: "We willen het college de gelegenheid geven om met een goed stuk te komen." Over twee weken komt de herijking van de detailhandelvisie opnieuw op de agenda.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer