8.1 °C

Nipte winst voor TFS

di 20 januari 2015, 9.32 uur

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Op een ongebruikelijke zaterdagmiddag vertrok de Kompenijster formatie richting Marum om het op te nemen tegen NKC. De thuiswedstrijd werd met 20-19 gewonnen.

NKC opende de score door een toegekende strafworp. Monique Postma antwoordde door een mooie combinatie met vakgenote Baukje Visser. NKC leek feller en het tweede aanvalsvak van TFS had geen geluk met de afronding. NKC wist steeds het voortouw te nemen maar TFS wist bij te blijven doordat Monique Postma het vizier op scherp had staan. De eerste helft nam ze alle Kompenijster goals voor haar rekening. Op slag van rust wist NKC nog een kleine kans te verzilveren, waardoor er werd gerust met een stand van 6-4.

De tweede helft kwam het tweede aanvalsvak van TFS iets meer in de wedstrijd en wist ook een aantal kansen af te ronden. NKC wist ook in het tweede bedrijf Monique Postma niet af te stoppen, waardoor TFS bij een stand van 10-10 voor het eerst over NKC heen wist te gaan. Het bleef nog even spannend, maar TFS wist de wedstrijd uit te spelen naar een 11-12 overwinning.

Scores: Monique Postma 8, Wiltsje Siderius 2, Marrit Nijmeijer en Jitze v/d Vlugt 1.

De wedstrijd van a.s. zaterdag wordt verzet naar a.s. donderdag 22 januari om 19:45 uur. TFS zal het in de Dúnoardhal opnemen tegen NQL.