Account
Logo
Zoeken
8 °C

Ureterper: 8 hennepplanten 'voor de aardigheid'

di 20 januari 2015, 8.30 uur

LEEUWARDEN - Als je vijf hennepplantjes in huis hebt, of in de tuin, dan is dat doorgaans geen probleem. Bij die aantallen knijpt de politie een oogje toe. Drie planten meer zou niet echt veel moeten uitmaken, maar een Ureterper (49) kreeg toch op 5 september 2014 zomaar twee politiewagens en vier agenten voor de deur. Hij had zeven hennepplanten in de tuin staan en nog een plant in een pot. Het waren niet zomaar wat uit hun krachten gegroeide stekjes, de planten kwamen boven de schutting uit.

En dat kan mooi wat hennep opleveren, concludeerde de politierechter maandag. De Ureterper was niet blij met de aandacht die het politiebezoek opleverde. 'De hele buurt weet ervan', zei de man. Dat een, zoals de verdachte het noemde, 'regionale website' (Wâldnet) aandacht aan het politiebezoek besteedde, maakte het er allemaal niet beter op. En dat alleen maar omdat hij een paar weken eerder 'een paar zaadjes' in de grond had gestopt.

De suggestie van de rechter dat hij wellicht van plan was geweest om de hennep te verkopen, wees hij van de hand. 'Ik had geen idee wat eruit zou komen. Het was gewoon een aardigheidje', zei de Ureterper. Op een zogeheten OM-zitting had hij een voorstel van een officier van justitie gekregen: als hij een werkstraf van 60 uur zou accepteren, dan hoefde hij niet naar de rechter.

Dat vond de Ureterper een veel te zware straf. De officier van justitie die maandag op de Leeuwarder rechtbank dienst deed, was het daar mee eens. 'Voor zeven planten is dat veel te fors', vond de officier. Hij stelde een boete van 200 euro. Daar was de verdachte het wel mee eens. De rechter ook, zij nam het voorstel over.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

regionaal nieuws

Asociale rijder (30) opgepakt in Twijzel

Asociale rijder (30) opgepakt in Twijzel






regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver