12.4 °C

Wêz Handich/DOW beslist derby in 2e helft

ma 19 januari 2015, 18.11 uur

ROTTEVALLE - Zondag stond de tweede wedstrijd van het jaar op het programma, de returnwedstrijd tegen KC De Pein. Vorige week werd het jaar goed gestart door in de uitwedstrijd te winnen van Vitesse in Westerbork. Voor Wêz Handich/DOW was er maar één opdracht voor vandaag: winnen!

Het vlaggenschip van Wêz Handich/DOW startte ditmaal zonder Renske Jansma in basis vanwege een blessure. De wedstrijd startte om 14:50 uur. De Pein kwam zeer scherp uit de startblokken en maakte meteen duidelijk dat het vandaag opnieuw hard werken zou worden: 0-2. Wêz Handich/DOW had moeite om de rust in het spel te bewaren, waardoor er te gehaast gespeeld werd. Maar al doende kwam Wêz Handich/DOW weer gelijk bij de 5-5. Daarna werd er om en om gescoord en kon er door beide ploegen niet duidelijk afstand worden genomen. Het verschil bleef telkens binnen de marge van 2 doelpunten. Dit resulteerde in een ruststand van 11-11.

In de pauze werd duidelijk gemaakt dat de aanvallen nog wat rustiger en beter moesten worden neergezet. De wedstrijd begon na de pauze weer waar deze begonnen was, een gelijke stand. Er moest geknokt worden om deze derby te kunnen winnen. Vol goede moed kwam Wêz Handich/DOW hierop de kleedkamers weer uit.

In de tweede helft was het opnieuw De Pein dat als eerste scoorde. Maar Teun zuiderveld trok deze score meteen weer recht door een mooie uitstartter onder de korf. En hierna was het Wêz Handich/DOW dat definitief het voortouw nam en nu wel het gat wist te creëren. De Pein probeerde nog aan te klampen maar op 20-14 was het verzet toch echt gebroken. Beide ploegen scoorden hierna nog wel, maar spannend werd het niet meer. De beide punten gingen naar de thuisploeg toen op het scorebord een eindstand van 27-22 prijkte.

Volgende week speelt Wêz Handich/DOW op de zaterdagavond. Om 21:30 uur wordt er tegen EKC 2000 gespeeld.