Account
Logo
Zoeken
10 °C

Man vrijgesproken van diefstal cosmetica

ma 19 januari 2015, 17.00 uur

LEEUWARDEN - Hij had de schijn tegen, maar toch werd een Drachtster (35) maandag vrijgesproken van het medeplegen van een winkeldiefstal. De vriendin van de Drachtster was in augustus 2014 al veroordeeld omdat ze op 13 februari van hetzelfde jaar bij de Etos in haar woonplaats cosmetica had gestolen. De Drachtster was als medepleger, dus eigenlijk als mededader, gedagvaard. Op beelden van de bewakingscamera, die merkwaardig genoeg op de telefoon van een medewerker van de Etos stonden, was te zien dat de vriendin iets uit het winkelschap pakte en aan haar vriend gaf.

De Drachtster zou het vervolgens in zijn jaszak hebben gedaan. Op camerabeelden van de Jumbo, één deur verder, had de politie gezien dat de twee spullen uit hun zakken haalden en in een Jumbo-tas deden. De Drachtster ontkende in alle toonaarden. Hij zou zou er later pas achter zijn gekomen dat zijn vriendin proletarisch aan het winkelen was. Ze zou hem wel telkens gevraagd hebben of ze spullletjes kon kopen, maar dat had hij afgekapt, omdat ze geen geld hadden. Destijds ging hun geld op aan drugs.

Hij zou alleen een pot gel en een oogpotlood hebben gehaald, die hij beide had afgerekend. Hoewel bijna alles erop wees dat hij in ieder geval wist van de diefstal, werd de Drachtster toch vrijgesproken. De rechter vond dat teveel ruimte was voor twijfel: de vriendin had niets gezegd over zijn betrokkenheid. Uit de camerabeelden viel niet direct af te leiden dat de man daadwerkelijk de gestolen spullen in de jaszak deed. De vriendin heeft eerder al de schadevergoeding van de Etos, een bedrag van 132 euro, moeten betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal