Account
Logo
Zoeken
8 °C

Drachtster verwondt vriend met mes: werkstraf

ma 19 januari 2015, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Een ruzie in de relationele sfeer was op 24 december 2013 behoorlijk uit de hand gelopen. Een 20-jarige inwoonster van Drachten zou haar 37-jarige vriend hebben mishandeld eb met een mes hebben bedreigd. Ze zou de vriend een kopstoot hebben gegeven en ze zou hem hebben getrapt en geslagen. De man met een mes zijn gestoken. Maandag bij de politierechter zei de vrouw dat de verklaring van de man, inmiddels haar ex-vriend- grotendeels uit de duim was gezogen.

De man zou zeer bezitterig zijn geweest en ruzies zouden vaak zijn geëscaleerd. Ze zou hem regelmatig hebben gevraagd om haar woning te verlaten, maar hij kwam telkens weer terug. Op de dag voor Kerst zou hij haar een kapotte lip hebben geslagen. Ze zou in paniek zijn geraakt omdat hij weer niet weg wilde gaan. Om hem duidelijk te maken dat hij echt de woning moest verlaten, had ze een mes gepakt.

Waarschijnlijk heeft ze de man met het mes geraakt, hij had een kleine hoofdwond. De rechter concludeerde dat niet bewezen kon worden dat de Drachtster haar ex-vriend heeft mishandeld. Voor het dreigen met het mes kreeg de vrouw een werkstraf van 80 uur. De rechter hield er rekening mee dat beide partijen zich niet onbetuigd hadden gelaten. 'U was wellicht beide gevangen in de relatie', zei de rechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!