5.4 °C

Nipt verlies Olympia

zo 18 januari 2015, 20.26 uur

BUITENPOST - Buitenpost – Na een overtuigende overwinning vorige week tegen Club Brothers, leden de korfballers van Olympia dit weekend een nipt verlies van 14-16 tegen DIO uit Oosterwolde. Beide teams speelden een attractieve wedstrijd waarin het, ondanks het lichte overwicht van DIO, spannend bleef tot het einde.

Het initiatief lag vanaf het begin van de wedstrijd bij DIO. Ze kwamen met 1-4 voor, maar wisten nooit helemaal los te komen. De Twijzelers kwamen terug tot 5-6, maar mistten toen op een cruciaal moment een kleine kans. In de tegenaanval zorgde DIO weer voor een verschil van twee doelpunten. Qua spel deden beide teams weinig voor elkaar onder. Grote verschil was echter dat DIO op de juiste momenten tot scoren kwam, waardoor Olympia nooit de kans kreeg de stand gelijk te trekken.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Olympia kwam meerdere malen terug, maar wist nooit de échte aansluiting te vinden. In de laatste minuten drongen de blauwwit hemden aan. Er werden veel kansen gecreëerd en verdedigend stond het steeds beter. Maar het ontbrak opnieuw aan de echte scherpte om de wedstrijd te doen kantelen, waardoor DIO uiteindelijk met 14-16 aan het langste eind trok.

Na afloop was trainer/coach Renze Miedema helder: “We spelen absoluut niet slecht, creëren genoeg kansen, maar vergeten vandaag onszelf te belonen. We hebben gewoon teveel kansen gemist”.

Volgende week speelt de ploeg tegen WSS uit Oude Pekela, aanvang 14:30. De reserves van Olympia wonnen eenvoudig van Mid Fryslan 6, 12-8.