Account
Logo
Zoeken
4.7 °C

Weer winst voor Five Pack

zo 18 januari 2015, 14.49 uur

URETERP - Het sprookje van de basketballers van Five Pack uit Ureterp duurt voort. Enkele jaren geleden kampioen geworden in de vierde klasse, promotie naar de derde klasse en meteen weer kampioen. Weer een kampioenschap in de tweede klasse bracht dit seizoen promotie naar de eerste klasse. Door een herindeling is deze klasse nu de landelijke tweede divisie geworden. En weer staat de promovendus bovenaan.

De uitwedstrijd tegen Scylla, de kampioen van vorig seizoen, werd nipt gewonnen. De return in Ureterp werd vrijdagavond even spannend. In een wedstrijd waarin beide teams niet het beste basketball lieten zien, ging de strijd lang gelijk op. Five Pack trok aan het langste eind en won met 62 – 57.

In het eerste kwart konden zowel de Groningers als Five Pack de basket maar moeilijk vinden. Stand na een kwart 9 – 9.
Het tweede kwart was niet veel beter. De Ureterpers hadden moeite met het fysieke spel van Scylla; de Groningers trokken regelmatig aan de noodrem. Beide teams speelden slordig en leden veelvuldig balverlies.

Ruststand 27 – 23.

Het derde kwart begon met drie vrije worpen voor Scylla, waarna het team door enkele afstandsschoten een voorsprong nam. Tegen het einde van het derde kwart wist Five Pack weer orde op zaken te stellen en de achterstand om te zetten in een voorsprong van 3 punten.

In het vierde kwart was Five Pack moeilijker af te stoppen en moest Scylla overtredingen maken om de Ureterpers van scoren af te houden. Five Pack mocht regelmatig naar de vrije worplijn en hield het hoofd koel. Mike Clarck scoorde 15 van de 18 toegekende vrije worpen.

Eindstand 62 – 57.

“Deze wedstrijd verdient niet de schoonheidsprijs, maar je moet je slechte wedstrijden ook winnen”, aldus captain Edo Slump.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381