4.5 °C

SC Kootstertille verliest van De Lauwers

zo 18 januari 2015, 14.48 uur

WARFSTERMOLEN - Het eerste oefenduel in het nieuwe jaar leverde een kleine maar onterechte nederlaag op. Bij 4e klasser De Lauwers hadden de Tilsters de betere spelopvatting maar wisten dit niet in dito cijfers uit te drukken.

Onder uitstekende weersomstandigheden, op weliswaar een zware grasmat, werd de voetbaldraad weer opgepakt. Bij SC Kootstertille leek het erop of men helemaal geen winterstop achter de rug had want het spel oogde opvallend fris. Toch was de eerste kans voor de thuisclub maar die wist na tien minuten een zeker lijkende treffer niet te verzilveren. Twee minuten later was Wopke Hoekstra dichtbij een voorsprong voor de Tilsters maar dreunde hij de aangever van uitblinker Aize Storm vol tegen de lat. Na een kwartier spelen opende De Lauwers uit het niets de score toen A junior Redmar Dijkstra de uitlopende Albert Jan Merkus met een gerichte lob verschalkte; 1-0. Drie minuten later kwamen de gasten goed weg toen de soeverein leidende arbiter Jelle Broersma weigerde de thuisclub wegens haken een strafschop te geven. Halverwege de eerste helft had Wopke Hoekstra moeten scoren toen hij op snelheid de gehele defensie van De Lauwers klopte maar ten koste van een hoekschop door de thuisclubgoalie werd afgestopt. Vijf minuten voor de thee had Hoekstra het vizier duidelijk scherper staan toen hij bij de tweede paal een goed lopende aanval beheerst voor 1-1 wist af te ronden.
In de tweede helft was het qua uitvoering misschien iets minder maar niet qua instelling en al vroeg na de thee hadden de gasten een voorsprong moeten nemen maar kopte Fokke de Vries de bal tegen het zijnet. Tien minuten later kreeg Jouke Waaksma Rzn een zo nog betere kans maar schoot hij het speeltuig rakelings voorlangs.

In het verdere verloop ging het voor beide teams steeds moeizamer en leek het eerste oefenduel in een misschien ook wel terecht gelijkspel te zullen eindigen. Leek, want enkele minuten voor het einde profiteerde de thuisclub van onoplettendheid in de Tilster defensie en verschalkte Jeffrey Brink invaller doelman Elvin Meijer met de winnende treffer; 2-1 De uitslag was voor SC Kootstertille misschien teleurstellend maar het vertoonde spel gaf voldoende positieve aanknopingspunten voor het vervolg.