7.5 °C

Boelenslaan verliest ook van Veenwouden

zo 18 januari 2015, 12.10 uur

FEANWALDEN - Boelenslaan was zaterdag niet bij machte om het Veenwouden moeilijk te maken. Boelenslaan liet vele kansen onbenut. Veenwouden had vandaag een goed scorende heer, die bijna de helft van de score voor zijn rekening nam.

Veenwouden begon fel aan de wedstrijd. Boelenslaan had hier duidelijk moeite mee en stond dan ook binnen enkele minuten op een 2-0 achterstand. Deze achterstand heeft de ploeg de hele wedstrijd achtervolgd. Men kon nooit de aansluitingstreffer maken.

Boelenslaan kwam na de 2-0 wel terug door een strafworp van Jan de Graaf 2-1. Maar Veenwouden scoorde rustig door en liep ui naar 5-1. Even een goed periode van Boelenslaan, waarin de kansje wel werden benut door Janet Gjaltema en Jan Boomsma en het was 5-3.

Boelenslaan begon een beetje beter in het spel te komen en kon de marge op twee houden. Peter Hylkema en Merle de Wind zorgden voor de 7-5. Boelenslaan liet weer enkele steekjes vallen waarvan Veenwouden gretig profiteerde en het werd 9-5. Merle de Wind en Sietske Zuidersma bepaalden de ruststand op 10-7.

Alles was nog open voor een spannende tweede helft. De toeschouwer kwam bedrogen uit. Veenwouden ging ook de tweede helft goed van start en scoorde direct 11-7. Boelenslaan creeerde wel kansen, maar de afronding liet te wensen over. Inloopballen werden gemist. Door doelpunten van Jan de Graf en Peter Hylkema kon Boelenslaan de score op 12-9 houden. Door het steeds niet maken van de vele kansen, ging het steeds moeilijker bij Boelenslaan. Veenwouden kon daarom goed spelend de score uitbreiden naar 16-9. In de laatste minuten bepaalden Peter Hylkema en Jan Boomsma de eindstand op 16-11.