Account
Logo
Zoeken
7.9 °C

Coke niet getest: Gorredijkster vrijgesproken

di 13 januari 2015, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Een 26-jarige Gorredijkster wordt niet bestraft voor het bezit van een paar bolletjes van een poeder dat waarschijnlijk cocaïne was. De Leeuwarder politierechter oordeelde dat er onvoldoende onderzoek was gedaan naar het witte poeder dat de man bij zich had. De politie had weliswaar een eerste test gedaan, maar dat is niet voldoende voor een rechter om tot een veroordeling te komen. De drugs moeten in een laboratorium worden getest, of de verdachte moet een uitspraak hebben gedaan over de werking ervan.

In de zaak van de Gorredijkster was dat niet gebeurd en hij werd vrijgesproken. Hij was eind februari vorig jaar aangehouden, nadat hij bij een bij de politie bekende dealer in Drachten coke had gekocht. De politie postte bij de woning van de dealer. De Gorredijkster was na de drugsdeal bij twee mannen in de auto gestapt. Toen de auto staande werd gehouden, zagen de politiemensen dat twee inzittenden iets verstopten.

Het bleken bolletjes met een wit poeder te zijn, ze lagen onder de achterbank. Hoewel de drugs door de politie getest waren en Gorredijkster bekende dat hij coke had gekocht, was dat voor de rechter onvoldoende om de man te veroordelen. Hij had nog niets gebruikt en kon dus ook niets zeggen over de werking van het witte poeder. De officier van justitie eiste een boete van 600 euro, maar dat ging dus niet door.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.5%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'