Account
Logo
Zoeken
5.4 °C

Drogeham MC1 wint VVZ MC Zaaltoernooi

ma 12 januari 2015, 21.18 uur

DE WESTEREEN - Zaterdag stond voor de eerste maal het VVZ MC Zaaltoernooi op programma. vv Zwaagwesteinde dames/meisjes afdeling heeft ook 4 edities zaalvoetbal gehad samen met ONB damesafdeling. Dit was het tweede seizoen dat het niet werd georganiseerd door ziekte van de begeleider van ONB. Doel is om volgend seizoen weer samen met ONB een dames en meisjestoernooi op te zetten, maar VVZ dames meisjes afdeling wil ook verder met het zaaltoernooi wat afgelopen zaterdag werd georganiseerd. Het toernooi van afgelopen zaterdag was samen met Drogeham opgezet. VVZ heeft alle organisatorische dingen opgepakt, Drogeham heeft de helft van de wedstrijden voor een scheidsrechter gezorgd.

Zaterdag om 13.00u was de aftrap van de eerste editie. Drogeham MC2 en Zwaagwesteinde MC2 trapten af. Al snel werd duidelijk dat Drogeham over 2 goede teams beschikken. MC2 won verdiend met 2-0 van VVZ. Drogeham MC1 rekende vervolgens met 1-0 af tegen VVZ MC1. In de laatste wedstrijd in de eerste ronde stonden Veenwouden en Broekster Walden tegen over elkaar. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en wisten na een aantal kansen te hebben gehad niet te scoren.

In de overige wedstrijden bleven de onderlinge concurrenten; Zwaagwesteinde MC1,Zwaagwesteinde MC2, sc Veenwouden MC1 en Broekster Walden MC1 in al hun onderlinge wedstrijden gelijkwaardig. In alle wedstrijden kwamen de ploegen niet verder dan 0-0. Drogeham MC1 en MC2 moesten strijden om plek 1, in de voorlaatste speelronde speelden beide teams tegen elkaar. Drogeham MC1 had een klein voordeel qua doelsaldo. MC2 van Drogeham had alleen voor toernooiwinst genoeg aan winst of een gelijkspel en in de volgende wedstrijd het doelsaldo te verbeteren door veel te scoren.
Het treffen bleef ook hier gepaard in een 0-0 gelijkspel. Drogeham MC1 was door deze uitslag de morele winaar. Nu moest Drogeham MC2 per se winnen en afhankelijk zijn van uitslag van MC1.
Om plek 3 t/m 6 was er ook nog 1 treffen. Dit was tussen Zwaagwesteinde MC1 en MC2. VVZ MC1 was gedurende de wedstrijd de betere maar in de slotfase wist goalgetter Marije Heidstra te ontsnappen en uit deze counter de 1-0 te scoren. Na het doelpunt was het nog 3 minuten tegen houden maar MC2 hield stand. Hierdoor stijgde VVZ MC2 naar de 3de plaats. Nu moesten alleen Drogeham MC2-Broekster Walden MC1 en Drogeham MC1-Veenwouden MC1 nog gespeeld worden. Beide teams van Drogeham maakten geen fout en wisten te winnen. Op doelsaldo werd MC1 van Drogeham verdiend kampioen.
Om de derde plaats eindigde vv Zwaagwesteinde MC2 op de voet gevolgd door Broekster Walden MC1 die op doelsaldo Veenwouden op plek 5 hield. Zwaagwesteinde MC1 werd laatste met 1 punt achter Veenwouden en Broekster Walden.

Er kan terug gekeken worden op een zeer sportief toernooi. We willen alle scheidsrechters van zowel Drogeham en Zwaagwesteinde bedanken. Ook willen we aan vv Zwaagwesteinde zijde de scorebord bedieners,de materiaalman en de dames in de kantine bedanken.
De foto's werden gemaakt door Henkie Visser en Ids van der Veen

Voor volgend seizoen kunnen de liefhebbers alvast een plekje vrij houden in januari voor het VVZ MC Zaaltoernooi 2e editie en VVZ ONB Dames/Meisjes Zaaltoernooi 5e editie in februari

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette



regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân