Account
Logo
Zoeken
8.6 °C

Nieuwe persleiding tussen Ureterp en Drachten

wo 7 januari 2015, 18.46 uur

WIJNJEWOUDE - Wetterskip Fryslân is gestart met de voorbereiding van de aanleg van een nieuwe rioolwaterpersleiding tussen Ureterp en Drachten. De reden hiervoor is de voorgenomen sluiting van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) in Wijnjewoude. Uit een afvalwaterstudie Wijnjewoude-Drachten blijkt dat het efficiënter is om het afvalwater van Wijnjewoude e.o. te zuiveren op de rwzi van Drachten.

Tussen Wijnjewoude en het rioolgemaal van Ureterp ligt al een persleiding. Deze blijft bestaan, maar gaat in omgekeerde richting functioneren. Vanaf het rioolgemaal in Ureterp wordt een nieuwe persleiding aangelegd naar Drachten. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart.

Om het definitieve tracé van de persleiding vast te stellen, worden vanaf week 4 (2015) landmeetkundige metingen en grond- en bodemonderzoeken gedaan. Dit gebeurt vanzelfsprekend in overleg met de perceeleigenaren. De aanleg van de persleiding start in de eerste helft van 2016. De ontmanteling van rwzi Wijnjewoude staat gepland voor de eerste helft van 2018.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer