Account
Logo
Zoeken
5.9 °C

ELP: 'Drachten moet uitdagender worden'

wo 7 januari 2015, 11.00 uur

DRACHTEN - De Eerste Lokale Partij (ELP) vindt dat Smallingerland meer moet inzetten op het creëren van een compact en attractief centrum voor Drachten. Tot deze conclusie komt de partij naar aanleiding van het rapport 'Visie op Drachten, beleving en inspiratie' van professor Cor Molenaar. Deze analyse op het ontwikkelingsperspectief voor de detailhandel is in opdracht van het college van burgemeester en wethouders gemaakt en onlangs aan de raad aangeboden.

De ELP roept het college op om een faciliterende rol in te nemen en heeft een aangepast stuk gemaakt. Hierin staan verschillende maatregelen die Drachten en specifiek het centrum aantrekkelijk en sfeervol moeten maken. Ook vindt de partij dat er meer nadruk op de verschillende toegangspoorten in Drachten moet worden gelegd. Daar ziet de ELP met name kansen voor de watersport nabij de Tussendiepen. Ook moet de koopzondag bespreekbaar zijn, omdat volgens de partij de winkeltijden moeten worden aangepast aan de behoeften van de consument.

De gemeenteraad buigt zich op 13 januari in een Ronde Tafel bijeenkomst over het rapport. Dan zal ook de visie van de ELP ter sprake komen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding





regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar


regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum